Ο Σπίλμπεργκ ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του 52 φορές υποψήφιου για Όσκαρ, Τζον Γουίλιαμς

ο-σπίλμπεργκ-ετοιμάζει-ντοκιμαντέρ-γ-1614301

Συνεργάζονται από το 1974 και είναι εδώ και πολλά χρόνια πάνω από όλα φίλοι. Και ποιος είναι ο ιδανικότερος άνθρωπος να διηγηθεί την ιστορία της ζωής σου από έναν συνεργάτη και φίλο αγαπημένο; Ειδικά όταν αυτός είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο 76χρονος σκηνοθέτης ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη ζωή του συνθέτη Τζον Γουίλιαμς.

Σύμφωνα με το Deadline, η Amblin Television του Στίβεν Σπίλμπεργκ θα είναι συμπαραγωγός ταινίας μεγάλου μήκους για τον θρυλικό 91χρονο συνθέτη μαζί με την Imagine Documentaries και τη Nedland Media.

Ο Σπίλμπεργκ ανέθεσε στον Τζον Γουίλιαμς να «ντύσει» με τη μουσική του 27 από τις ταινίες του, με πιο πρόσφατη την ημιαυτοβιογραφική “The Fabelmans”, η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής.

Τζον Γουίλιαμς: 52 φορές προτεινόμενος για Όσκαρ

Ο Γουίλιαμς έχει ένα πλούσιο παλμαρέ διακρίσεων και μια πολυτάραχη ζωή που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους σινεφίλ, αλλά και τους μουσικόφιλους θαυμαστές των ταινιών του Σπίλμπεργκ και όχι μόνο. Ο συνθέτης έχει κερδίσει 25 Grammy, 7 Bafta, πέντε Όσκαρ και 4 Χρυσές σφαίρες. Με 52 υποψηφιότητες για Όσκαρ, είναι ο δεύτερος σε πλήθος υποψήφιος για βραβείο στην ιστορία του θεσμού, μετά τον Walt Disney. Οι συνθέσεις του θεωρούνται η επιτομή της κινηματογραφικής μουσικής, και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συνθέτες όλων των εποχών στην ιστορία του σινεμά.

Ανάμεσα στις ταινίες στις οποίες ακούμε τη μουσική του είναι οι: “Star Wars”, “Τα Σαγόνια του Καρχαρία”, “Στενές επαφές τρίτου τύπου”, “Superman”, “E.T. ο εξωγήινος”, τα πρώτα δύο “Μόνος στο Σπίτι”, “Indiana Jones”, τα πρώτα δύο “Jurassic Park”, “Η Λίστα του Σίντλερ”,”Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν”, “Η Πλεκτάνη”, “Επτά χρόνια στο Θιβέτ” και τις τρεις πρώτες ταινίες του “Harry Potter”.

Ο Γουίλιαμς γεννήθηκε στο Κουίνς, σπούδασε στο περίφημο Juilliard School, και μελέτησε πιάνο στο πλευρό της Rosina Lhévinne. Στο ξεκίνημά του εργάστηκε σαν τζαζ πιανίστας σε πολλά μπαρ της Νέας Υόρκης. Στο Χόλιγουντ ξεχώρισε για την άνεσή του στις συνθέσεις τζαζ, πιάνο και έργα συμφωνικής μουσικής. Πήρε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ το 1967 για τη μουσική της ταινίας “Valley of the Dolls” και ξανά το 1969 για το “Goodbye, Mr. Chips”.

Οι Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ, Ντάριλ Φρανκ θα είναι μεταξύ των εκτελεστικών παραγωγών της ταινίας για τον συνθέτη που ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 1950 από τηλεοπτικές σειρές.

Δεν θα αποσυρθεί τελικά

Σε συνέντευξή του στο AP, ο Τζον Γουίλιαμς είχε αναφέρει ότι μετά την επερχόμενη ταινία «Indiana Jones 5», ίσως αποσυρθεί. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα 50 χρόνια συνεργασίας του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Γουίλιαμς «το πήρε πίσω». «Θα μείνω εδώ για λίγο καιρό. Δεν μπορώ να αποσυρθώ από τη μουσική. Είναι λάθος ακόμη και μία μέρα χωρίς μουσική«, είπε ο συνθέτης.

Ανέφερε επίσης ότι η μακροχρόνια συνεργασία του με τον Σπίλμπεργκ είναι ένας ακόμη λόγος να μην αποσυρθεί. «Ο Στίβεν είναι ένας άνθρωπος στον οποίο δεν μπορείς να πεις όχι» αστειεύτηκε ο συνθέτης, γεγονός που προκάλεσε τα γέλια του σκηνοθέτη. «Μόλις έμαθα ότι δεν αποσύρεται», απάντησε ο Σπίλμπεργκ… και σκέφτηκε μάλλον να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του συνθέτη!

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook