Ο Σημίτης «εθνάρχης» της ΝΔ

ο-σημίτης-εθνάρχης-της-νδ-968368

Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Η σημερινή διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη ΝΔ θα μπορούσε να έχει άλλον «εθνάρχη» παρά τον πιο διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πρωθυπουργό στην Ιστορία;

Πρωτοσέλιδος έρωτας. Ο Κώστας Σημίτης, με άρθρο του σε μία από τις εκδοτικές ναυαρχίδες της νέας Δεξιάς, να κατηγορεί τον διάδοχό του, Κώστα Καραμανλή, για τη σημερινή κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά. Αυτός, ο μόνος πρωθυπουργός μετά τη Χούντα που «γκρίζαρε» ελληνικό έδαφος με τα Ίμια…

Κι όχι ότι ο Καραμανλής ήταν κανένας σοβαρός πολιτικός. Εντέλει, ένας μικρός με μεγάλο όνομα ήταν, που βαριόταν να κυβερνήσει, που ανέβαλλε να πάρει μία απόφαση, που «σχολούσε» από το Μαξίμου στις 3 το μεσημέρι, λες και η πρωθυπουργία είναι μερική απασχόληση.

Όμως ό,τι και να ήταν ο Καραμανλής, μπροστά στον Σημίτη ήταν αρνάκι. Μπροστά στον πιο δόλιο και φθονερό πρωθυπουργό που κυβέρνησε ποτέ, στον άνθρωπο που έδωσε τα κλειδιά της χώρας στη διαπλοκή, στον άνθρωπο που επί των ημερών του θεσμοποιήθηκε ο χορός της μίζας.

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος που άφησε την ελληνική σημαία να την πάρει ο αέρας στα Ίμια, έρχεται και παραδίδει… μαθήματα εξωτερικής πολιτικής! Και στο twitter ποιοι έρχονται να τον υπερασπιστούν; Όλα εκείνα τα άθλια, ανιστόρητα και ακροδεξιά τρολ που στηρίζουν καθημερινά με νύχια και με δόντια τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολύ χρήσιμη, για να δει κανείς την πραγματική διαδρομή του μίτου της Ιστορίας. Η καταγωγή της σημερινής ΝΔ δεν είναι η καραμανλική ΝΔ. Η σημερινή ΝΔ λατρεύει Κώστα Σημίτη και την πολιτική του. Κατάγεται από αυτόν και βαδίζει στα βήματά του.

Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; Η σημερινή διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη ΝΔ θα μπορούσε να έχει άλλον «εθνάρχη» παρά τον πιο διεφθαρμένο και τον πιο διαπλεκόμενο πρωθυπουργό στην Ιστορία;

Αν το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κέντρο αφορά στο ΠΑΣΟΚ, μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τα οράματα που αυτό εξέφραζε, κυρίως την πρώτη περίοδο, την περίοδο της αθωότητας, το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη ανήκει στη σημερινή ΝΔ, ως πολιτικός και ηθικός της γεννήτορας.

Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook