Ο Σημανδηράκης ζήτησε προσλήψεις από τον Βορίδη – Τι άλλο συζήτησαν στο δημαρχείο Χανίων | Video

ο-σημανδηράκης-ζήτησε-προσλήψεις-από-1328717

Στο δημαρχείο Χανίων βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, παρουσία μεταξύ άλλων του Βουλευτή Χανίων, Μ.Βολουδάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Ν. Καλογερή, του Προέδρου του Δ.Σ. Χανίων, Ευτ. Δαμιανάκη, του Γ.Γ. του Δήμου, Γ. Φραγκιαδάκη, Αντιδημάρχων, του Προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος», Ν. Παπαδάκη. Ο κ. Σημανδηράκης έθεσε στον υπουργό το πιο φλέγον ζήτημα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, αυτό της υποστελέχωσης, ενώ συζήτηση έγινε και για την επαναφορά της δημοτικής αστυνομίας, αλλά και ζητήματα καθημερινής λειτουργίας των δήμων.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική:

«Συζητήσαμε για θεσμικά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και ο υπουργός μας παρουσίασε τους σχεδιασμούς, που είμαι σίγουρος ότι τους επόμενους μήνες θα απαντήσουν έστω και σε μέρος αυτού του προβλήματος. Ειδική αναφορά έγινε στη δημοτική αστυνομία, εξηγήσαμε στον υπουργό ότι είναι ένα αίτημα που έχει πολλαπλά οφέλη και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Επίσης τέθηκαν ζητήματα καθημερινής λειτουργίας των δήμων που απαιτούν την παρέμβαση του υπουργείου. Τέτοιες συζητήσεις είναι εποικοδομητικές και το διαπιστώσαμε αυτό, όταν υπάρχουν στην πολιτική ηγεσία άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο και σχεδιάζουν μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις.»

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί μεγάλη προκήρυξη για προσλήψεις στους ΟΤΑ όλης της χώρας, ενώ για τη δημοτική αστυνομία είπε ότι το πλαίσιο λειτουργίας της θα επανεξεταστεί:

«Στα ζητήματα του προσωπικού καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες μετά από μια μακρά περιοριστική περίοδο. Το 2022 έχουμε δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της δημοτικής αστυνομίας. Για τις προσλήψεις δημοτικών υπαλλήλων, την Παρασκευή αυτή θα έχουμε τα τεύχη από το ΑΣΕΠ ώστε να γίνει ένας τελικός έλεγχος ως προς τις θέσεις και τις ειδικότητες. Φιλοδοξούμε ότι αυτή η προκήρυξη μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει εκδοθεί και ότι θα έχουμε προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο ώστε να υπάρχει δυνατότητα να κατανείμουμε τις προσλήψεις του 20 και του 21 υπό ορισμένες προϋποθέσεις και του 22.»

Ακόμα, ανέφερε ότι έχει διαμορφωθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα για τους δήμους, ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε τις δηλώσεις:

zarpanews.gr

3 thoughts on “Ο Σημανδηράκης ζήτησε προσλήψεις από τον Βορίδη – Τι άλλο συζήτησαν στο δημαρχείο Χανίων | Video

  1. Ο σημανδηρακης έχει αρχίσει να γίνεται αντιπαθής σε μεγάλο μέρος των χανιωτων.γιατι απλά βλέπουν φαμφαρες φρου φρου και αρώματα και συνέχεια προσωπική αυτοπροβολή χωρίς έργο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook