Ο Σημανδηράκης ζητάει την παραχώρηση του Φρουρίου Ιτζεδίν από την Υπουργό Πολιτισμού

ο-σημανδηράκης-ζητάει-την-παραχώρηση-988952

Στην διαδικασία της υποβολής αιτήματος προς το υπουργείο πολιτισμού για την παραχώρηση του φρουρίου Ιτζεδιν , βρίσκεται ο δήμος Χανίων. Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης το αίτημα βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και θα υποβληθεί στην υπουργό πολιτισμού με την οποία έχει ήδη γίνει σχετική επαφή σε κατ ιδίαν συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

Όπως είπε ο κ. Σημανδηρακης από την πλευρά του δήμου θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το μνημείο να διασφαλιστεί και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, καθώς αποτελεί σημαντικό κομμάτι της νεώτερης ιστορίας του τόπου.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκορώνου, είχε πριν από λίγες ημέρες κάνει γνωστό με σχετική ανακοίνωση ότι ο τοπικός δήμος είναι διατεθειμένος, να αναλάβει στην διαχείριση του Φρουρίου Ιτζεδίν.

Σημειώνεται πως η πρόθεση του δημάρχου Αποκορώνου δημοσιοποιήθηκε έπειτα από την απάντηση της κας Λίνας Μενδώνη σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή, όπου η Υπουργός Πολιτισμού «πρότεινε να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διαχείριση του μνημείου ο Δήμος Χανίων ή κάποιος τοπικός πολιτιστικός φορέας, προκειμένου στη συνέχεια να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για τη συντήρησή του.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ο Σημανδηράκης ζητάει την παραχώρηση του Φρουρίου Ιτζεδίν από την Υπουργό Πολιτισμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook