Ο Σαμαράς αποθεώθηκε, ο Μητσοτάκης χειροκροτήθηκε | Video

ο-σαμαράς-αποθεώθηκε-ο-μητσοτάκης-χει-961872

Η διαφορά του υποχρεωτικού χειροκροτήματος προς τον πρωθυπουργό έγινε εμφανής όταν στο βήμα του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αποθεώθηκε

Οι διατρέχουσες φήμες στη Νέα Δημοκρατία ότι το παιχνίδι το ελέγχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επικοινωνιολόγοι του, πήγαν περίπατο στην εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού.

Πραγματικά κρύος ιδρώτας πρέπει να έλουσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν είδε, άκουσε και κυρίως ένοιωσε στο πετσί του το αυθόρμητο και δυνατό χειροκρότημα του κοινού αμέσως μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Δυνατότερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια απ’ αυτό που εισέπραξε ο ίδιος.

Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε τα σχετικά αποσπάσματα και παρατηρήστε τις διαφορές:

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέπτυξε τη δική του ατζέντα, η οποία απέχει πολύ, πάρα πολύ, από την αντίστοιχη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αμφισβητώντας την πολιτική της κυβέρνησης σε σημαντικά ζητήματα, όπως το Προσφυγικό / Μεταναστευτικό, Συμφωνία των Πρεσπών, ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον τρόπο με τον οποίο πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έβαλε στο «τραπέζι» και το εθνικό στοιχείο, το οποίο έχει αφήσει συνειδητά εκτός πολιτικού και ιδεολογικού αφηγήματος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

*** Σε ό,τι αφορά στο Προσφυγικό / Μεταναστευτικό, ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε τέσσερις φορές τη λέξη «λαθρομετανάστες», δύο φορές τη λέξη «λαθρομεταναστευτικό» και μία φορά τη λέξη «λαθροεποικισμό», εξηγώντας μάλιστα τους λόγους που το κάνει αυτό. Οι λέξεις αυτές και ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε το θέμα ο πρώην πρωθυπουργός άρεσαν, όπως φάνηκε στην πλειοψηφία των ακροατών του Συνεδρίου αποδεικνύοντας ότι και οι ίδιοι θα ήθελαν να τις χρησιμοποιούν στον δημόσιο λόγο τους αν άναβε το «πράσινο φως» ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Αντώνης Σαμαράς άσκησε παράλληλα κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα, τονίζοντας πως επί της δικής του κυβέρνησης το θέμα είχε αντιμετωπιστεί με την πολιτική της αποτροπής και τα κλειστά κέντρα και άλλη λύση δεν υπάρχει.

*** Επόμενο θέμα η Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε εκ νέου στο στόχαστρό του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν μπορούμε και να ωραιοποιούμε μια Συμφωνία που εμείς οι ίδιοι την έχουμε καταγγείλει ως «επιζήμια» και «απαράδεκτη». Και που επί πλέον, δεν περπατάει» και στη συνέχεια ουσιαστικά κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποδεσμεύσει τη χώρα από τη Συμφωνία: «Το πολιτικό ερώτημα είναι πώς θα αποδεσμευτούμε, χωρίς να πληρώσουμε κόστος. Κι αυτό δεν είναι εύκολο, δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη – πάντως γίνεται».

*** Εκ νέου κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη άσκησε και για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Προσοχή: χρειάζεται νέα πολιτική απέναντι στην Τουρκία {…} Κάποιοι φαντάζονται ότι θα «λύσουν» και τις διαφορές μας με την Τουρκία, με τον ίδιο τρόπο που δήθεν «έλυσαν» και το Μακεδονικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

*** Και τέλος έθεσε στην ουσία «βέτο» στο ζήτημα των πολιτικών συναινέσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι συναίνεση με…» είπε έξι φορές στην ομιλία του απευθυνόμενος στο εσωκομματικό ακροατήριο, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να χτίσει ένα «συναινετικό» προφίλ και ενώ έχουμε μπροστά μας και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σαμαράς, Μητσοτάκης

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια ευθεία εσωκομματική επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα δεξιά και επειδή ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι οι απόψεις του απηχούν ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας φρόντισε να το κάνει γνωστό και στον πρωθυπουργό. «Αυτές είναι οι απόψεις μου. Οι ιδέες μου. Με αυτές πολιτεύομαι πάντα. Δεν τις διαπραγματεύτηκα ποτέ! Για οποιοδήποτε αξίωμα… Ποτέ! Ούτε εντός ούτε εκτός Ελλάδος…» είπε με στόμφο ο κ. Σαμαράς.

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως τα παραπάνω αφορούν τα αξιώματα του Ευρωπαίου Επιτρόπου και του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα οποία σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήθελε, αλλά έχασε.

Θα μπορούσε, όμως, κάποιος άλλος να πει ότι πρόκειται για μια ηχηρή προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας πως για τις «ιδέες» του αυτές έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Όχι;

Υ.Γ.: Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Θα νικήσουμε».

Σε ποιους απευθυνόταν και σε ποια ακριβώς «μάχη» αναφέρθηκε;

Δεν νίκησε η Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου;

Επίκειται κάποια άλλη αναμέτρηση που δεν γνωρίζουμε;

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook