Ο Ροκάκης στέλνει επιστολές στους υπουργούς για την επανεκκίνηση της Οικονομίας στα Χανιά

ο-ροκάκης-στέλνει-επιστολές-στους-υπο-777782
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης

Στην αποστολή επιστολής προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδων Άδωνη Γεωργιάδη, και Υγείας, Βασίλη Κικίλια προχώρησε ο Αντώνης Ροκάκης, με αφορμή την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ αναφέρει στην επιστολή του:

«Ήδη από τις πρώτες κιόλας ημέρες της κρίσης που διανύουμε, βασική μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει η κατάθεση προτάσεων σχετικά με την ανάσχεση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία μας.

Σε αυτή μας την προσπάθεια, επικεντρωθήκαμε με προσοχή σε προτάσεις που άπτονται του θεσμικού μας ρόλου ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας και αποφύγαμε σχολαστικά να εμπλακούμε σε ζητήματα που άπτονται του υγειονομικού σκέλους, αντιλαμβανόμενοι ότι σε μια κρίση πανδημίας, το πρώτο λόγο θα πρέπει να έχουν οι επιδημιολόγοι.

Φτάνοντας όμως, όπως όλα δείχνουν προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης και εφόσον έχει έστω και δειλά ανοίξει η συζήτηση για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που θα σημάνει και την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, κρίνουμε σκόπιμο να τοποθετηθούμε με γνώμονα να συμβάλουμε θετικά προς την κατεύθυνση της ομαλής μετάβασης.

Με βάση τις συστάσεις των ειδικών για ελαχιστοποίηση του συνωστισμού ώστε να αποφευχθεί μια δεύτερη έξαρση εξάπλωσης του Covid-19, αλλά και πρακτικές που εφαρμόζουν χώρες οι οποίες βρίσκονται ήδη στο επόμενο στάδιο και προσπαθούν να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους θεωρούμε ότι, όταν δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς για να γίνει μια μερική άρση των περιοριστικών μέτρων της αγοράς, θα πρέπει να δοθεί ένα χρονικό προβάδισμα στις μικρές τοπικές επιχειρήσεις που τόσο από πλευράς τετραγωνικών μέτρων όσο και από πλευράς προσωπικού, είναι ευκολότερο να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς.

Επιπροσθέτως, είναι αυτές οι επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν περισσότερο από τις επιπτώσεις αυτής της κρίσης και η στήριξη τους θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Με την ελπίδα ότι η στιγμή της επανεκκίνησης της οικονομίας μας είναι κοντά, ώστε να μπορέσουμε από κοινού με πιο δραστικά μέτρα να βάλουμε και πάλι την χώρα στις ράγες της ανάπτυξης, θα βρισκόμαστε στην διάθεσή σας για να συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook