Ο Ροκάκης αλλάζει το όνομα της ομάδας… Πετάει το «Κισσαμικός» και κρατάει το «Χανιά»

ο-ροκάκης-αλλάζει-το-όνομα-της-ομάδας-809494

Ο Αντώνης Ροκάκης μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο Avra City Hotel, μεταξύ άλλων δήλωσε:«Τα Χανιά είναι η ομάδα της πόλης μας, του νομού μας, μα πάνω απ’ όλα της καρδιάς μας. Όλων. Κισσαμιτών, Αποκορωνιωτών, Σφακιανών, όλων. Όταν λέμε Χανιά δεν είναι μόνο η πόλη των Χανίων, είναι όλος ο νομός»…

Για ιστορική απόφαση – που αποτελεί “σταθμό” για τα δεδομένα του χανιώτικου ποδοσφαίρου – η ομάδα να μετονομαστεί σε ΠΑΕ Χανιά από τη νέα αγωνιστική περίοδο, έκανε λόγο ο πρόεδρος  της ΠΑΕ, Αντώνης Ροκάκης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Avra City Hotel.

Αφού παρουσίασε τα τρία νέα μέλη του Δ.Σ., τους Γιώργο Φραγκεδάκη, Κώστα Γλεντουσάκη και τη Δώρα Κυριακάκη, στη συνέχεια προχώρησε στην ανακοίνωση της απόφασης για την ομάδα, που από τη σεζόν 2018-2019 θα ονομάζεται Χανιά.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Αντώνη Ροκάκη έχει ως εξής:

«Ο δεύτερος λόγος που σας καλέσαμε απόψε εδώ είναι για να σας ανακοινώσουμε μία απόφαση, που θα χαρακτήριζα ιστορική – “σταθμό” για τα δεδομένα του χανιώτικου ποδοσφαίρου, της αθλητικής μας ιστορίας και ευρύτερα για τα δεδομένα του νομού.

Οπως οραματιζόμουν αλλά και όλοι οι συνεργάτες που είναι όλα αυτά τα χρόνια δίπλα μου, εξαρχής απ’ όταν έγινε η συνεργασία μεταξύ του ΑΟ Χανιά και του Κισσαμικού, το συμφέρον του νομού και του χανιώτικου ποδοσφαίρου είναι να έχει μία ομάδα δυνατή, άξια να μας εκπροσωπεί στα μεγάλα σαλόνια του ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι της Ελλάδας, να τη βλέπουμε όλοι να μεγαλώνει και εντέλει να νιώθουμε περήφανοι για την ομάδα που υποστηρίζουμε και αγαπάμε.

Από εκείνη την ημέρα που έγινε η συνεργασία περάσαμε πολλά και τα περάσαμε όλοι μαζί. Εντός και εκτός γηπέδου. Περάσαμε ευχάριστες στιγμές, περάσαμε όμως και δύσκολες. Τα συναισθήματα πάντοτε είχαν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις: απ’ τη μία η μεγάλη χαρά ενός θετικού αποτελέσματος, από την άλλη η λύπη ενός αρνητικού, αλλά ποτέ δε χάθηκε η ελπίδα, πάντοτε υπήρχε μέσα μας. Ελπίδα για μια καλή εμφάνιση, για τη νίκη, για το γκολ και για τους στόχους μας.

Αυτό το στοιχείο όμως, που αν θέλετε έχει χαραχτεί μέσα στην καρδιά μου όλο αυτό το διάστημα, δεν είναι τα γκολ, ούτε οι νίκες, ούτε η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Το μεγαλύτερο σημείο που πάντοτε με συγκλονίζει είναι η παρουσία των Χανιωτών, όλων μας, στο γήπεδο να φωνάζουμε μαζί για την ομάδα μας, να την υποστηρίζουμε και να δίνουμε το 100% κι εμείς από την πλευρά μας. Αυτός ο παλμός, αυτό το συναίσθημα, ούτε ανταλλάσσεται, ούτε περιγράφεται, αλλά ούτε και υπάρχει όμοιό του.

Ο ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός είναι μια οικογένεια που συνεχώς μεγαλώνει, μια γροθιά δυνατή, μια ομάδα που εξελίσσεται, με πλούσια ιστορία – κουβαλάει πολλά πίσω της – και σίγουρα με πολύ μέλλον μπροστά. Σε αυτό το σημείο θέλω να σταθώ, στο μέλλον.

Από τη νέα σεζόν, γιατί μεσούσης της περιόδου δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, το όνομα της ομάδας μας θα είναι Χανιά, ΠΑΕ Χανιά. Το ΑΟ Χανιά-Κισσαμικός έγραψε τη δική του ιστορία και τώρα έφτασε η ώρα το όνομα «Χανιά» να γράψει τη δική του πορεία. Και αυτή η πορεία θα είναι ένδοξη, γιατί όλοι εμείς θα είμαστε ο δωδέκατος παίκτης, ο καθένας από το μετερίζι του.

Θέλω να τονίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να καταφέρουμε κάτι καλό, κάτι δυνατό, είναι η ενότητα, μόνο η ενότητα. Μόνο μέσα από ενωμένες δυνάμεις, σε όλα τα επίπεδα, μπορούμε να πάμε μπροστά και θα πάμε μπροστά. Γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, για να πάμε την ομάδα εκεί που όλοι ονειρευόμαστε.

Οι εποχές αλλάζουν, τα πράγματα εξελίσσονται, το ποδόσφαιρο προχωράει. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε σχεδόν

όλη την Ευρώπη, όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ευρύτερα, να εξελίσσεται, να προχωράει και εμείς να πηγαίνουμε σα χελώνες. Δεν είναι δυνατόν οι ποδοσφαιρικές δυνάμεις του κάθε τόπου να είναι διασκορπισμένες σε πολλαπλά σημεία, κάτι το οποίο γίνεται και στον δικό μας τόπο. Δεν είναι δυνατόν Χανιώτες ποδοσφαιριστές να μην παίζουν στα Χανιά και να αξιοποιούνται από άλλες ελληνικές ομάδες και πολλές φορές όχι καλύτερες ομάδες. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να ματώσει τη φανέλα του τόπου του; Ποιος ποδοσφαιριστής δε θέλει να δώσει το 100% του εαυτού του όταν παίζει για την ομάδα με την οποία έχει μεγαλώσει ως πιτσιρίκι και τη βλέπει να προχωράει; Εχουμε πολλά παραδείγματα γι’ αυτό. Αυτός που από μικρό παιδί καθόταν στην κερκίδα του γηπέδου και ονειρευόταν μια μέρα να βάλει τη φανέλα της ομάδας που βλέπει μαζί με τον πατέρα του και ή να βάλει γκολ ή να παίξει άμυνα, να ιδρώσει και να ματώσει τη φανέλα.

Γι’ αυτό το λόγο η συνεργασία αυτή έχει και άλλους σκοπός. Οπως να αξιοποιήσουμε και τις δύο ακαδημίες, του ΑΟ Χανιά και του Κισσαμικού. Οπως γνωρίζετε από φέτος έχουν ξεκινήσει οι ακαδημίες του ΑΟΧ με αρκετά καλά αποτελέσματα και δεν εννοώ στους αγώνες, έχει αρκετά παιδάκια και συνεχίζουμε και σε αυτό το κομμάτι την προσπάθεια, ενώ η ακαδημία του Κισσαμικού στο Καστέλι πάει αρκετά καλά, τηρουμένων και δεδομένων των αναλογιών της περιοχής της Κισσάμου, έχοντας βγάλει αρκετά ταλέντα σε διάφορες ηλικίες.

Τα Χανιά είναι η ομάδα της πόλης μας, του νομού μας, μα πάνω απ’ όλα της καρδιάς μας, όλων. Κισσαμιτών, Αποκορωνιωτών, Σφακιανών, όλων. Όταν λέμε Χανιά δεν είναι μόνο η πόλη των Χανίων, είναι όλος ο νομός.

Θέλω να πω ένα πράγμα: τα Χανιά, η ομάδα μας, είναι ευθύνη όλων μας, όχι μόνο της διοίκησης και των συνεργατών, που παλεύουν καθημερινά και είναι αρκετά μεγάλο το βάρος, για να υπάρχει μία ομάδα τη σημερινή εποχή στη Β’ Εθνική και να στέκεται νοικοκυρεμένα, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, όπως πρέπει και εντός και εκτός του γηπέδου. Αυτή η ευθύνη είναι κάλεσμα προς πάσα κατεύθυνση: στους φορείς, στους επιχειρηματίες που μπορούν, θέλουν και πρέπει να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή, αλλά και στους φιλάθλους, όλους τους φιλάθλους όλου του νομού που πρέπει να γίνουν όλοι μία φωνή, με μία δύναμη και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

Eνα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη της διοίκησης, των διοικήσεων και των Ερασιτεχνών ΑΟΧ και Κισσαμικού και της ΠΑΕ, στους συνεργάτες σε όλα τα επίπεδα, που είναι κοντά στην ομάδα μέρα-νύχτα για να βοηθήσουν, να υποστηρίξουν και να αποσιωπήσουν διαφόρων ειδών κινδύνους, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα και τη βοηθούν ο καθένας με τον τρόπο του, μικρός ή μεγάλος.

Τελειώνοντας αυτή η σεζόν θα μαζευτούμε ξανά να σας αναλύσουμε όλο το project και το business plan της ομάδας, πώς πρόκειται να λειτουργήσει από τη νέα σεζόν, γιατί τώρα μεσούσης της περιόδου δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πώς θα αναπτυχθούν οι ακαδημίες, πώς θα μεγαλώσει η ομάδα μας και η προσπάθειά μας. Ηδη έχει ξεκινήσει ένα Master Plan στη Μοναχή Ελιά, που θα γίνουν και σε αυτό το επίπεδο πράγματα. Μελετάμε πράγματα και για το γήπεδο Περιβολίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, όπου κι εκεί θα γίνουν πράγματα, που δεν είναι ανακοινώσιμα αυτή τη στιγμή.

Προχωράμε και προχωράμε δυνατά».

7 thoughts on “Ο Ροκάκης αλλάζει το όνομα της ομάδας… Πετάει το «Κισσαμικός» και κρατάει το «Χανιά»

 1. Απαρνηθηκες την καταγωγή σου και την κισσαμο; Ντρέπεσαι για την πόλη μας; Και αν είναι χωριό και όχι πόλη αυτή δε σε ανέδειξε;

 2. διαλυσατε τον κισσαμικο ομαδα με ιστορια 85 ετων σε μια νυχτα. ποιοι νομιζετε πως ειστε και ποιον εκπροσωπειτε.γιατι δεν ξερω κανεναν κισσαμιτη που θα ξαναπατησει γηπεδο.
  που ησουν νιοτη που δειχνες πως θα γινομουν αλλος!

  μονο ντροπη!

 3. Α)ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ….
  Β) ΤΩΡΑ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΧΑΘΗΚΕ ΑΥΤΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΥΣΙ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ ΠΙΑ.
  Γ) ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.
  Δ) ΠΕΡΥΣΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ;
  E) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΟΧ. Ο ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΟ ΧΑΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΙΧΟΣ ΠΙΣΩ.
  ΣΤ) ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΝΙΩΤΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤHΚΕΣ ΦΕΤΟΣ;ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕΣ ΞΑΦΝΙΚΑ; Η ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ;
  Ζ) Η ΑΓΑΠΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΜΗ ΣΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ.

  Η) ΟΙ ΚΙΣΣΑΜΙΤΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ, ΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ( ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ) ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ. ΗΘΕΛΑΝ ΜΕΓΑΛΕΙΑ, Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΜΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

 4. ποια γκολ και ποιες νικες βρε προεδρε. εντεκατη ειναι η ομάδα. σου κακοπέφτουν τα γκολ και οι νίκες η ειναι τοσα πολλα που δεν τα θυμασαι?

 5. Έλεγες πως ο ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ ειναι η καθαρή ομάδα και ο ΑΟΧ η μπερδεμένη και διαλύσες τον κισσαμικο.
  Έλεγες πως πας για άνοδο και τώρα δε σε νοιάζουν οι νικες
  Έλεγες πως δεν μπορεί να γίνει αλλαγή ονόματος και τελικά λες ότι θα την κάνεις αλλά από του χρόνου
  Αλέξη….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook