Ο ριψοκίνδυνος δρόμος της Ελλάδας που σκάει το κύμα επάνω του – Εντυπωσιακό βίντεο

ο-ριψοκίνδυνος-δρόμος-της-ελλάδας-που-1438575

Σίγουρα θα έχεις βρεθεί έστω και μία φορά στην Ψάθα ή το Αλεποχώρι. Μπορεί η θέα που προσφέρει η συγκεκριμένη διαδρομή να είναι ειδυλλιακή αλλά έχει και κάτι άλλο! Θεωρείται για κάποιους ίσως ένας από τους πιο ριψοκίνδυνους δρόμους της Αττικής.

Ένας δρόμος στον οποίο σκάει ακόμη και το κύμα επάνω του! Εκτός από αυτό, ωστόσο, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις βράχων και η οδήγηση σε αυτόν θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σίγουρα εντυπωσιακές.

Ο συγκεκριμένος δρόμος της Αττικής, λοιπόν, είναι στην πραγματικότητα ο στενός παραλιακός δρόμος ο οποίος συνδέει την Ψάθα με το Αλεποχώρι, με τα βράχια να τον αγκαλιάζουν! Τα πλάνα εντυπωσιακά.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται το κύμα που σκάει όταν έχει αέρα πάνω στην άσφαλτο. Το τοπίο άλλαξε δραματικά με τον σεισμό του ’81 και από τότε έως σήμερα η εικόνα είναι σχεδόν ίδια. Πριν από το σεισμό, μπορούσε κανείς να δει σπηλιές με άμμο και η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική.

Το εγκαταλελειμμένο κτήριο της Αττικής που κάποτε έβγαζε τον «χρυσό» των υφασμάτων

Πάρτε μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού n.p. production στο Youtube:

Οι παράξενοι δρόμοι της Ελλάδας

Εκτός από τον εν λόγω δρόμο της Αττικής (Ψάθα – Αλεποχώρι) υπάρχουν αρκετοί παράξενοι δρόμοι στην Ελλάδα. Όπως για παράδειγμα, ο ελληνικός δρόμος με τις 30 συνεχόμενες στροφές που βρίσκεται στην Πελοπόννησο. Αρκετά εντυπωσιακός είναι ο άγνωστος ελληνικός δρόμος με τα χιλιάδες απολιθωμένα κοχύλια. Γνώριζες την ύπαρξή του; Και φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον ελληνικό δρόμο ο οποίος περνά κυριολεκτικά μέσα από το βουνό. Το να περνάς από εκεί είναι μια εμπειρία μοναδική. Αρκετά γνωστός είναι, μεταξύ άλλων, ο μαγευτικός «δρόμος της αγάπης» στη Βυτίνα. Ένα ειδυλλιακό σκηνικό πνιγμένο στα δέντρα που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Και όλα αυτά σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα.

Οι εικόνες από τους παράξενους δρόμους της Αθήνας, σου δίνουν μια πρώτη γεύση αλλά το να βρεθείς εκεί είναι ξεχωριστή εμπειρία!

exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook