Ο ρεμβασμός μιας πεταλούδας και ο ύπνος της σφήκας – Μαγικά στιγμιότυπα από την Ευρώπη ως την Χαβάη

ο-ρεμβασμός-μιας-πεταλούδας-και-ο-ύπνο-1378985
Gianluca Benini, Μάντοβα, Ιταλία. «Επισκέφθηκα τις λίμνες της Μάντουα με τον τηλεφακό μου, ψάχνοντας για διάφορες συνθέσεις. Στάθηκα σε αυτό το άνθος λωτού, με αυτή την υπέροχα φωτισμένη θέα για φόντο»

Κήποι μικροί και μεγάλοι, απόκρημνες πλαγιές όπου δεν συμβαίνει τίποτα άλλο πέρα από το αδιόρατο λίκνισμα μικροσκοπικών φύλλων, έντομα που κοιμούνται ανάποδα στις σπείρες μίσχων και πολύχρωμα πέταλα λουλουδιών.

Οι νικητές του φετινού, διεθνούς διαγωνισμού για τον Φωτογράφο Κήπων της Χρονιάς, (International Garden Photographer of the Year) χρειάστηκαν ώρες για την τέλεια λήψη στο ιδανικό φως. Η Magdalena Wasiczek από την Πολωνία, που απαθανάτισε την ξεκούραση μιας πεταλούδας στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους της Αγγλίας κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Σε κήπους και δάση, τα φυτά παίρνουν την θέση που τους αξίζει. Κάθε κλικ απαιτεί προεργασία και συγκεκριμένη τεχνική, για να ξεκλειδώσει την ομορφιά που κρύβεται σε κοινή θέα, όψεις που χρειάζονται το μέσο μιας φωτογραφικής μηχανής για να αποκαλυφθεί στο ανθρώπινο μάτι.

Magdalena Wasiczek, The Stardust. Πρώτο βραβείο. Μια λευκή πεταλούδα Pieris brassicae ξεκουράζεται σε ένα λουλούδι, με φόντο σταγόνες της βροχής
Thorsten Scheuermannμ Kraichgau, Γερμανία. Ο φωτογράφος προέβαλε τη μία πάνω στην άλλη φωτογραφίες του ίδιου δέντρου τραβηγμένες από drone
Stuart Chape, Χαβάη
Tony North, μανιτάρια στο Πάρκο Marbury, στο Τσέσαϊρ της Αγγλίας
Barry Webb, μανιτάρια στο Μπακιγχαμσάιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο
Luigi Ruoppol, δέντρα στο Εθνικό Πάρκο Laga στην Ιταλία
Adam Burton, Κορνουάλη
Pepe Badia Marrero, στο Εθνικό Πάρκο Els Muntanyans στην Καταλονία. «Μία σφήκα Prionyx kirbii κοιμάται σε έναν ξεραμένο μίσχο. Από πίσω ένα αυτόματο ποτιστήρι εξακτινώνει σταγόνες νερού»

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook