Ο ραδιούργος Τσίπρας

ο-ραδιούργος-τσίπρας-449353

Διαβάζω και ακούω την ερμηνευτική εκδοχή που δίνουν ευφυείς πολιτικοί και σοβαροί δημοσιολόγοι για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο, κυρίως για τις εξελίξεις στα κόμματα.

Είναι λίγο θεωρία συνωμοσίας (οι συγκεκριμένοι τις απεχθάνονται αυτές τις θεωρίες και χαρακτηρίζουν ψεκασμένους όσους τις επικαλούνται), αλλά αξίζει τον κόπο να την παρουσιάσουμε.

Λένε, λοιπόν, ότι αυτά που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα ενός σχεδίου που εμπνεύστηκε, οργάνωσε μέχρι την τελευταία λεπτομέρειά του και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια ο Τσίπρας. Ο στόχος του είναι η ακύρωση βασικών σταθερών του πολιτικού συστήματος.

Ποιο είναι το σχέδιο; Εχουμε και λέμε: ανέσυρε ο Τσίπρας από τα αζήτητα το Μακεδονικό και αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και στην περιοχή μας (θετική στάση των δυτικών κυβερνήσεων, σοσιαλδημοκρατική διοίκηση στην ΠΓΔΜ), επιδιώκει: να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία, να προκαλέσει προβλήματα στα μικρότερα κόμματα, να οδηγήσει τον Καμμένο σε μετωπική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία για το εθνικό θέμα, να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχο στην περιοχή της Κεντροαριστεράς και να σπρώξει τον άλλο πόλο του ατελούς για την ώρα δικομματισμού, τη Νέα Δημοκρατία, σε ακροδεξιές θέσεις ώστε να δικαιωθεί το αφήγημά του περί σύγκρουσης δύο κόσμων.

Μερικές παρατηρήσεις:

◼ Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι πολιτικοί και δημοσιολόγοι που αποκαλούσαν τον Τσίπρα ερασιτέχνη και ανίκανο, τώρα του αναγνωρίζουν ικανότητες που μόνον πολιτικοί μεγάλου βεληνεκούς έχουν. Συνέλαβε αυτό το δόλιο σενάριο και το υλοποιεί με εντυπωσιακές επιδόσεις αν κρίνουμε από τον χαμό που γίνεται σε μικρά και μικρομεσαία κόμματα και από τη διολίσθηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας σε εθνικιστικές λογικές. Αν υπήρχε Νόμπελ στην «επιστήμη» του μακιαβελισμού θα το έπαιρνε χωρίς αντίπαλο.

◼ Πρέπει, σύμφωνα με την ανάλυσή τους, να πιστέψουμε ότι ο Τσίπρας είχε προβλέψει με εξαιρετική ακρίβεια τις αντιδράσεις που θα προκαλούνταν στα κόμματα με αφορμή το Μακεδονικό. Οτι η Νέα Δημοκρατία θα εγκαταλείψει την πάγια θέση της και θα συνοδοιπορήσει με την πατριδοκαπηλία, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα διασπαστεί, το Ποτάμι θα διαλυθεί, οι ΑΝ.ΕΛΛ. θα χάσουν τη μισή κοινοβουλευτική δύναμή τους, το ΠΑΣΟΚ θα απομακρυνθεί από τις πολιτικές που υπηρετούσαν οι κυβερνήσεις του, τα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου θα τσακωθούν. Ούτε ο προφήτης Δανιήλ τέτοια επιτυχία.

◼ Αν όμως έχουν βάση όλα τα παραπάνω και ο Τσίπρας καταφέρνει να φέρει τούμπα το πολιτικό σύστημα, μήπως κόμματα, εκδότες, επιχειρηματίες, πολιτικοί που εμπλέκονται σε δυσώδεις υποθέσεις πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν; Μήπως δηλαδή αυτός ο αδίστακτος ραδιούργος, αυτός ο επιτήδειος τζογαδόρος, αυτός ο μετρ του τακτικισμού κάνει κάποια μαγική κίνηση και ανατρέψει τις προβλέψεις των δημοσκόπων, τη σιγουριά της ηγεσίας της Ν.Δ. και των πρόθυμων συμμάχων της για την έκβαση της εκλογικής μάχης; Φαντάζεστε, ενώ τον έχουν για πενταφυλλία, να τους βγάλει φλος, να τους πάρει όλο το χρήμα από το τραπέζι και να τους αφήσει να αναρωτιούνται αν τους έκλεψε ή αν τους έπιασε Κώτσους;

Γράφει ο Τάσος Παππάς

One thought on “Ο ραδιούργος Τσίπρας

  1. ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ…ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ….
    ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ…
    ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ…

    ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο κυριοςΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ…
    ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΟΧΙ …ΝΑΙ…
    ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕΣ ΥΠ ΟΨΙΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ…ΤΟΝ ΛΑΟ…
    ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΑΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ…ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ…ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΡΝΙΘΙ…
    ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΑΚΟ ΠΟΥ ΕΣΚΑΨΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ…Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙΣ…
    ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ…ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook