Ο πρωθυπουργός έκανε φάουλ, ο πέτσινος λαϊκισμός δεν το δικαιολογεί…

Σπεύδω εξαρχής να πω ότι δεν θεωρώ αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- και αποτυπώθηκε στη γνωστή φωτογραφία- έγκλημα καθοσιώσεως. Χιλιάδες Έλληνες βγαίνουν έξω για να τρέξουν, να περπατήσουν ή (λιγότεροι) να κάνουν ποδήλατο. Φυσικά, δεν μπορούν να πάνε στην Πάρνηθα. Αλλά, εντάξει, για τον πρωθυπουργό πρόκειται.

Η υπόθεση στράβωσε από την απάντηση που έδωσε ο κ. Πέτσας. H οποία είναι μνημείο αφόρητου λαϊκισμού και άθλια διαστρέβλωση της αλήθειας. Ιδού γιατί:

Πρώτον, διότι ο πρωθυπουργός δεν κατηγορήθηκε «επειδή είναι ανθρώπινος». Οσα σχόλια διάβασα εγώ επέκριναν τον πρωθυπουργό επειδή φωτογραφήθηκε δίπλα σε άλλους χωρίς μέτρα προστασίας.

Δεύτερον, διότι ουδείς ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον». Ομως, την ώρα που ο ίδιος, η κυβέρνηση και σύμπαντες οι ειδικοί ομνύουν στην ατομική ευθύνη(τήρηση αποστάσεων, μάσκα)η φωτογράφισή του αυτή στέλνει ακριβώς το αντίθετο σήμα. Αρα, ήταν λάθος.

Τρίτον, διότι το γεγονός ότι «ο κ. Τσίπρας ήταν στο κότερο με πούρα» δεν δικαιολογεί τον κ. Μητσοτάκη να είναι στην Πάρνηθα έτσι όπως ήταν. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας δεν διέπραξε καμιά παρανομία πηγαίνοντας στο κότερο. Η πράξη του ήταν πολιτικά αποδοκιμαστέα για ευνόητους λόγους. Ο Τσίπρας πλήρωσε εκείνο το λάθος του. Τι θέλει να μας πει ο κ. Πέτσας; Ότι επειδή ο πρωθυπουργός Τσίπρας έκανε διακοπές σε κότερο, δικαιούται ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης να παραβιάζει τις απαγορεύσεις που ο ίδιος έχει επιβάλει; Δεν καταλαβαίνει ότι αυτά είναι άθλιοι συμψηφισμοί και πέτσινες δικαιολογίες;

Λοιπόν, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο πρωθυπουργός έκανε φάουλ. Στον αθλητισμό τα φάουλ τιμωρούνται. Εδώ δεν υπάρχει διαιτητής για να επιβάλει τιμωρία. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός οφείλει να αυτοτιμωρηθεί. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος και να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες.

ΥΓ: Η συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης που πρόβαλε-και σωστά- πέρσι την είδηση για τον Τσίπρα στο κότερο, εξαφάνισε τη σημερινή με τον Μητσοτάκη στην Πάρνηθα. Πρόκειται για πλήρη απαξίωση της ενημέρωσης. Ντροπή και ξεφτίλα γι’ αυτήν τη δημοσιογραφία.

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
  Η ΥΠΕΡΚΟΜΨΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΜΑΖΟΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΠΠΕΥΣΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΝΟΔΑΚΤΥΛΑ ΤΗΣ.
  ΤΟ ΚΡΟΤΑΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΤΑΡΑΞΕ ΤΗΝ ΓΑΛΗΝΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΗ -ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ TOTAL BLACK LEATHER LOOK ΤΗΣ- ΞΕΧΥΝΟΝΤΑΝ ΣΑΝ ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΑ ΠΕΣΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ.
  ΓΕΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Ο ΚΑ-ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ… (ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ).
  «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ», ΜΟΝΟΛΟΓΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΞΕΓΝΟΙΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΟΣ.
  ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΗΜΕΝΗ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΞΕΓΝΟΙΑΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΩΝ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΤΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ …

  • Οι φημες λενε οτι ειχε ξωμ,εινει απο τον Εμφυλιο στο δασος με μαι παλια Λέικα που ειχε παρει απο εναν αλεξιπτωτιστη γερμανο αφου τον εσφαξε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ