Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ τον «καίει» με το νέο του βιβλίο: Τα «χρυσά ντους», οι «απάτες» και τα ψέματα στη Μελάνια

ο-πρώην-δικηγόρος-του-τραμπ-τον-καίει-1089601

«Απατεώνας, ψεύτης, ρατσιστής, εκβιαστής και ψεύτης» είναι ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τον Μάικλ Κοέν. Για την ακρίβεια, αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που αποδίδει ο πρώην δικηγόρος του στο νέο του βιβλίο, «Disloyal», αποσπάσματα του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας.

Και τα όσα ισχυρίζεται σε αυτό, προκαλούν αίσθηση. «Ξέρω πού είναι κρυμμένοι οι σκελετοί του Τραμπ γιατί εγώ βοήθησα να τους κρύψει» γράφει ο Μάικλ Κοέν, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη τριών ετών για φοροδιαφυγή, ψευδείς καταθέσεις και οικονομικές παραβιάσεις που συνδέονται με τα χρήματα της εκστρατείας του Τραμπ, αλλά και πληρωμές που έγιναν σε φερόμενες ερωμένες του, προκειμένου να «αγοράσει» τη σιωπή τους.

Αλλά αυτή φαίνεται πως αποφάσισε να τη «σπάσει» ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Προέδρου της Αμερικής, ο οποίος – όπως ο ίδιος ισχυρίζεται – ήταν και ο μοναδικός του φίλος, μιας και ο Τραμπ στην πραγματικότητα δεν έχει φίλους. Στον πρόλογο του βιβλίου, που φέρει τον τίτλο «ο αληθινός Ντόναλντ Τραμπ», ο Κοέν κάνει λόγο για νοοτροπία «αρχιμαφιόζου» του προέδρου.

Και για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, τονίζει εμφατικά πως εκτός από τη σύζυγο και τα παιδιά του, μόνο εκείνος γνώρισε τον Τραμπ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον. Και ήταν κι εκείνος που τον ώθησε να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2011 και το 2015.

«Από κάποιες απόψεις, τον ήξερα ακόμα καλύτερα και από τους δικούς του επειδή μπορούσα να δω τον αληθινό άνδρα, όπως συμπεριφερόταν στα strip κλαμπ, στις σκοτεινές επαγγελματικές συναντήσεις και στις αυθόρμητες στιγμές όπου αποκάλυπτε τι άτομο πραγματικά ήταν: ένας ψεύτης, ένας απατεώνας, ένας ρατσιστής, ένα αρπακτικό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο εξηγεί πως ο Τραμπ δεν έχει πλέον κάποιον άνθρωπο να εμπιστευτεί και να του εκμυστηρευτεί τα μυστικά του. «Για δέκα χρόνια είχε εμένα. Ήμουν πάντα εκεί για εκείνον και δείτε τώρα τι μου συνέβη», λέει χαρακτηριστικά.

Στο βιβλίο, ο Κοέν παραδέχεται, επίσης, τα δικά του αδικήματα, που ομολόγησε στην αμερικανική δικαιοσύνη και είχαν ως αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών. «Άφησα απλήρωτους εργολάβους για λογαριασμό του, έκλεψα τους συνεταίρους τους, είπα ψέματα στη γυναίκα του Μελάνια για να καλύψω τις απιστίες του και εκφόβισα οποιονδήποτε εμφανιζόταν να απειλεί την πορεία του Τραμπ προς την εξουσία», παραδέχεται ο πρώην δικηγόρος του.

Τα «χρυσά ντους» στο Λας Βέγκας και ο Βλάντιμιρ Πούτιν

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλούν και τα όσα αναφέρει για τα περίφημα πάρτι του Τραμπ, αλλά και για τις σχέσεις του με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, που τόσα πολλά έχουν γραφτεί και ακουστεί, για την περίοδο των εκλογών.

«Από τα χρυσά ντους σε ένα σεξ κλαμπ στο Λας Βέγκας και τη φορολογική απάτη, μέχρι τα deal με διεφθαρμένους αξιωματούχους από την πρώην Σοβιετική Ένωση και τις συνωμοσίες για να πειστούν οι μυστικές ερωμένες να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό, δεν ήμουν απλά μάρτυρας της ανόδου του προέδρου στην εξουσία, συμμετείχα σ’ αυτήν ενεργά και με ενθουσιασμό», γράφει ο Κοέν.

Όπως αναφέρει η Daily Mail σε δημοσίευμά της, η αναφορά των «χρυσών ντους» φέρνει στο μυαλό τον «Φάκελο Στιλ» και τους ισχυρισμούς ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν εκβίαζε τον Τραμπ με ευαίσθητο υλικό προσωπικής φύσης από τότε που επισκέφθηκε τη Μόσχα για τα καλλιστεία της Mis Universe to 2013.

Σύμφωνα πάντα με αυτούς τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς, ο Τραμπ είχε παρακολουθήσει τότε ιερόδουλες να ουρούν σε ένα κρεβάτι, επειδή σε αυτό είχε κοιμηθεί ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι υπάρχει η παραμικρή βάση πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Ο Κοέν στο βιβλίο κάνει λόγο για ένα περιστατικό με «χρυσά ντους» που έλαβε χώρα στο Λας Βέγκας.

Στο απόσπασμα του προλόγου, ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ υπόσχεται αποκαλύψεις «βόμβα».

«Ο Τραμπ είχε συνεργήσει με τους Ρώσους, αλλά όχι με τον περίπλοκο τρόπο που φαντάζονται οι επικριτές του… Επίσης ήξερα ότι η έρευνα του Ρόμπερ Μιούλερ δεν ήταν κυνήγι μαγισσών. Ο Τραμπ είχε «κλέψει» στις εκλογές, με τη συνεργία των Ρώσων, όπως θα ανακαλύψετε στις παρακάτω σελίδες, επειδή το να κάνει τα πάντα – και εννοώ τα πάντα – για να κερδίσει ήταν πάντα το επιχειρηματικό μοντέλο και ο τρόπος ζωής του», αναφέρει.

Και προσθέτει: «Το ξέρω γιατί προσωπικά έκανα αυτή τη συμφωνία και ενημέρωσα στενά τον Τραμπ και τα παιδιά του για όλες τις εξελίξεις. Ακόμη και όταν ως υποψήφιος είπε ψέματα στον αμερικανικό λαό λέγοντας… «δεν υπάρχει ρωσική συμπαιγνία, δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία … δεν υπάρχει Ρωσία»».

Και για όσους ενδεχομένως αναρωτιούνται πόσο αξιόπιστη πηγή είναι ο Κοέν, την απάντηση δίνει ο ίδιος: «Για 10 χρόνια δούλευα στο πλευρό του. Ήμουν το πρώτο τηλεφώνημα που έκανε ο Τραμπ το πρωί και το τελευταίο το βράδυ. Μέσα στην ημέρα συναντιόμασταν στο γραφείο του, τουλάχιστον 50 φορές».

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook