Ο πρέσβης της Μολδαβίας στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

ο-πρέσβης-της-μολδαβίας-στον-αντιπερι-951919

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφτηκε σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ελλάδα, κ. Anatol Vangheli (Ανατόλ Βαγκέλι), στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, τον οποίο συνόδευε ο Επίτιμος Πρόξενος της Μολδαβίας, κ. Γιάννης Θεοδωρογλάκης.

Αναφερόμενος στη σημαντική βελτίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας από το 2014, ο Πρέσβης επεσήμανε ότι με την δημιουργία Επίτιμου Προξενείου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας με έδρα τα Χανιά, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, οι σχέσεις αυτές θα γίνουν ακόμα καλύτερες, στενότερες και πιο παραγωγικές, αφού ανοίγονται οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επικρότησε την πρωτοβουλία αυτή, δηλώνοντας ότι άνοιξε μια πόρτα επικοινωνίας η οποία θα επιφέρει ουσιαστικές ανταλλαγές στον τομέα του εμπορίου και ιδιαίτερα του πολιτισμού, δεδομένων και των μεγάλων ιστορικών γεγονότων και προσώπων που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ παράλληλα δημιουργείται κέντρο επαφής και εξυπηρέτησης των Μολδαβών πολιτών που ζουν κι εργάζονται στην Κρήτη. Η χθεσινή τελετή εγκαινίων του Επίτιμου Προξενείου δε, όπως υπογράμμισε ο κ. Καλογερής, αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, αφού έτυχε θετικής ανταπόκρισης από όλους τους εκπροσώπους της που την τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εγκάρδιες ευχές για μελλοντική συνεργασία και αναμνηστικά δώρα, και η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση του Αντιπεριφερείαρχη να επισκεφτεί τη Μολδαβία.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook