Ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

ο-πρέσβης-της-αυστραλίας-στην-αθήνα-στ-1223934

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικόλαο Καλογερή, επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 18 Μαΐου 2021, ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, κ. Αθανάσιος Σπύρου, γιος του αείμνηστου Έλληνα Ινδολόγου, Δρ. Μιλτιάδη Σπύρου.

Ο Πρέσβης, που είχε επισκεφτεί το νησί μας ως παιδί, ξεκίνησε τη συζήτηση αναφερόμενος στις ομορφιές της Παλιάς Πόλης την οποία περπάτησε μετά από την άφιξή του. Ο κ. Σπύρου αναπόλησε την ιστορία της οικογένειάς του –η οποία έχει ρίζες στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Κομοτηνή από τον πατέρα του – ενώ απέδωσε την ιδιαίτερη έλξη που του ασκεί η Κρήτη και τα Χανιά λόγω καταγωγής της μητέρας του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης επετείου της Μάχης της Κρήτης στις οποίες θα συμμετέχει εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, και υπογράμμισε την σπουδαιότητα αυτών των εκδηλώσεων μνήμης της ιστορίας που έγραψαν οι Σύμμαχοι με τους Κρητικούς.

Κατά την ανταλλαγή δώρων, ο Πρέσβης προσέφερε στον κ. Καλογερή πρόσφατη δίγλωσση έκδοση της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 80η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και φέρει τον τίτλο «Mates and Allies. Α tribute to the bonds forged between Australians and Greeks during the Battle of Crete – Φίλοι και Συμπολεμιστές. Φόρος τιμής στους δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν ανάμεσα στους Αυστραλούς και τους Έλληνες στη Μάχη της Κρήτης».

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook