Ο Πούτιν «στραγγαλίζει» την Ευρώπη – Η Gazprom δεν επαναφέρει αύριο τη ροή φυσικού αερίου από τον Nord Stream

ο-πούτιν-στραγγαλίζει-την-ευρώπη-η-1517674

Συνεχίζεται ο πόλεμος νεύρων της Ρωσίας, καθώς η Gazprom ανακοίνωσε ότι δεν θα επαναφέρει τη ροή του φυσικού αερίου το Σάββατο

Μέχρι πριν μερικές ώρες, δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η ρωσική εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επαναφορά της ροής του φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream, σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Ωστόσο, σε μια νέα εξέλιξη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και ότι η παροχή μέσω του αγωγού, προς τη Γερμανία, θα παραμείνει κλειστή.

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία, λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ρωσικής κρατικής εταιρείας, θα παραμείνουν κλειστές μετά το Σάββατο. Ως αιτία αυτής της εξέλιξης, η Gazprom αναφέρει τον εντοπισμό διαρροής πετρελαίου. Εξάλλου, δυτικοί αξιωματούχου έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η εταιρεία θα βρίσκει προσχήματα για να εκβιάζει ενεργειακά την Ευρώπη.

Η νέα αυτή εξέλιξη, μάλιστα, έρχεται έπειτα από τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της G7 για επιβολή πλαφόν στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου, κίνηση που η Μόσχα έχει ήδη αναφέρει ως εχθρική και έχει πει ότι μια τέτοια απόφαση από τη Δύση θα οδηγούσε σε διακοπή της παροχής προς τις χώρες που θα υιοθετήσουν τέτοια μέτρα.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook