Ο Πόντος ήρθε στα Χανιά: «Ζωντάνεψαν» οι παραδοσιακοί χοροί, τα ήθη και τα έθιμα | Video+Photos

Μετά από 2 χρόνια λόγω κορονοϊού, η χοροεσπερίδα του συλλόγου Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία» πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το βράδυ του Σαββάτου, στα «Κανάρια».

Στην εκδήλωση πέρα από τις ποντιακές μουσικές επιλογές, που ήταν το βασικό στοιχείο, έγινε και βράβευση προσώπων που συνέβαλαν στην προσπάθεια ανάδειξης του συλλόγου από την αρχή της πορείας του μέχρι και σήμερα.

Δείτε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από τον σύλλογο:

«Στη χοροεσπερίδα μας έχουμε πληθώρα καλλιτεχνών που έχουν έρθει από τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Στο σύλλογο έχουμε εγγεγραμμένα περίπου 200 μέλη. Ασχολούμαστε με την εκμάθηση ποντιακών χορών, ενώ ο χοροδιδάσκαλος και πρόεδρός μας ο κ. Μιχάλης Κυριακίδης διδάσκει και παραδοσιακό νταούλι.

Η πόλη των Χανίων είναι μια φιλόξενη πόλη. Δεν παύει να είμαστε μακρά από τις περιοχές μας, γιατί ως επί το πλείστον είμαστε Βορειοελλαδίτες, με ποντιακή καταγωγή.

Για ‘μας είναι σημαντικό, γιατί κρατάμε τις παραδόσεις μας, συνεχίζουμε τους χορούς μας, τα ήθη και τα έθιμά μας» τόνισε η Αλεξάνδρα Φακοπουλίδου, γενική γραμματέας του συλλόγου Ποντίων Χανίων «Η Ρωμανία».

Φωτογραφικό υλικό από την βραδινή χοροεσπερίδα του συλλόγου:

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ