Ο Πολάκης, ο μιντιακός παράγων και ο… Μητσοτάκης

ο-πολάκης-ο-μιντιακός-παράγων-και-ο-μ-1638289

Τα τελευταία 24ωρα η επικαιρότητα κατακλύζεται από συγκεκριμένες αποκαλύψεις του του Παύλου Πολάκη: προβεβλημένος μιντιακός παράγων, παρά τα υπέρογκα χρέη των επιχειρήσεών του – πάνω από 32 εκατ. ευρώ – έχει επιβιώσει επιχειρηματικά συναλλασσόμενος με τη σημερινή κυβέρνηση. Μάλιστα εξασφάλισε και προσημείωση της κατοικίας του για χρέη στο δημόσιο – και άλλα συναφή.

Ο εν λόγω παράγων διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι ο ίδιος δεν οφείλει ως πρόσωπο και τα χρέη των εταιριών του έχουν ρυθμιστεί και εξυπηρετούνται. Παρότι δεν αναφέρει λεπτομέρειες, δηλώνει ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Πολάκη – τον οποίο, παρά την προβαλλόμενη αστική αγωγή του, χαρακτήρισε «βρομιάρη».

Ως εδώ είναι μια υπόθεση που αφορά στο ελληνικό δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και όποιον άλλο σχετίζεται με διαφορά του κράτους και ενός ιδιώτη.

Εάν σημειώθηκε κυβερνητική παρέμβαση για χαριστικές ρυθμίσεις, υπάρχει η Βουλή – αν όχι η σημερινή η επόμενη – και ασφαλώς ο εισαγγελέας για να αποφανθεί για κρατικούς λειτουργούς, αν παρανόμησαν.

Η διένεξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με τον μιντιακό παράγοντα θα λυθεί στα δικαστήρια, εάν υπάρξει προσφυγή.

Μια πλευρά της υπόθεσης όμως, αφορά προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως Πρωθυπουργό. Η ιδιότητά του επιβάλει πρώτος από όλους να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

Αν πράγματι ο παράγων βαρύνεται με όσα του καταλογίζονται με ποια ηθική νομιμοποίησε έσπευσε του δώσει προσωπική συνέντευξη, περισσότερες από μια φορές;

Ποιος θα πειστεί ότι η συνέντευξη και η μεταχείρισή του από τον συνεντευξιαστή – αν έχει ευνοηθεί από κυβερνητικές παρεμβάσεις – δεν ήταν υπόθεση ανταλλαγμάτων;

Εκτός αν ισχυριστεί και εδώ ότι δεν ήξερε. Ότι δεν κατάλαβε ότι οφείλει να μείνει μακριά μέχρι να ξεκαθαρίσει μια τόσο σοβαρή εκκρεμότητα…

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook