Ο Πολάκης απαντά στα δημοσιεύματα για τα θύματα της γρίπης και επιμένει: “Σας έχω…”

Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με τα θύματα της γρίπης δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με δελτίο τύπου. Αναλυτικά αναφέρει:

“Επειδή πολύ σπέκουλα επιχειρήθηκε πάλι από τα γνωστά κέντρα «ενημέρωσης» για να σκιαγραφηθώ άλλη μια φορά ως ασεβής κι ανάλγητος απέναντι σε ανθρώπινα θύματα (με αφορμή τη γρίπη αυτή τη φορά και με πλήρη διαστρέβλωση και κοπτοραπτική φράσεων από πρόσφατη συνέντευξή μου), απευθυνόμενος αποκλειστικά στους πολίτες που ακούν και σκέφτονται, έχω να πω τα εξής:

Στη χώρα μας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί οι εποχές (όπως η εποχή Αβραμόπουλου) που το πολιτικό (και ενίοτε και το ιατρικό) σύστημα προωθούσε το εμβόλιο της νέας γρίπης, γιατί έπρεπε να «δικαιωθούν» πρακτικά παραγγελίες 12 εκ. εμβολίων και πάνω, αλλά και οι εποχές (όπως εκείνη του Άδωνι Γεωργιάδη) που σε μια εβδομάδα εξαφάνιζε κάθε ίχνος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα και συρρίκνωνε δραστικά τις κλίνες ΜΕΘ (εντατικής θεραπείας) σε συνδυασμό με ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που κατέρρεε μεθοδευμένα, με αποτέλεσμα εκατόμβες θυμάτων.

Σήμερα δεν υπάρχει λόγος πανικού και καμία χρησιμότητα κατασκευασμένων δημοσιευμάτων. Τα αναγκαία εμβόλια παραγγέλλονται έγκαιρα και με βάση επιστημονικές και κυρίως πραγματικές εκτιμήσεις.

Το δημόσιο σύστημα Υγείας στέκεται σταθερά στα πόδια του και είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο σε κάθε άνθρωπο που ζει στην χώρα. Μένει να υλοποιούνται τα απλά προληπτικά μέτρα εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και να ακολουθούνται οι κανόνες και οι σχετικές οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γιατρού κάθε πολίτη, για να παρέλθει χωρίς ανησυχία και μεγάλες απώλειες και το φετινό φαινόμενο της εποχικής γρίπης.

Όσο για τα μέσα που υποδύονται τους επίσημους «ενημερωτές» μας, ισχύει το προσφάτως λεχθέν…: «σας έχω» !”

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΝΑ ΑΤΣΑΛΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ.

  Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Ο ΠΑΥΛΗΣ
  ΑΠ’ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ ΤΑ ΜΕΡΗ
  ΤΗ ΓΡΙΠΠΗ ΤΗΝ ΕΝΙΚΗΣΕ
  ΓΙΑΤΙ’ ΝΑΙ ΕΝΑ ΞΕΦΤΕΡΙ.

  ΤΗΝ ΕΘΑΨΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΓΗΣ
  ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΜΕΣ΄ΣΤΟ ΧΩΜΑ
  ΚΑΙ ΖΕΪΜΠΕΚΙΑ ΕΧΟΡΕΨΕ
  ΜΕ MARLLBORO ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

  ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΞΕΣΑΛΩΣΕ
  ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΡΕΧΕΙ
  ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΡΙΠΠΗ ΠΟΥ’ ΘΑΨΕ
  ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ «ΕΧΕΙ».

  «ΕΧΕΙ» ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  «ΕΧΕΙ» ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ
  «ΕΧΕΙ» ΤΣΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ
  «ΕΧΕΙ» ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ.

  ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΚΡΑΣΙ
  ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΓΛΥΚΑΝΕΙ
  ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ
  ΤΡΕΧΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ.

  ΕΞΕΧΑΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  ΠΟΣΗ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ
  ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΣΗ
  ΣΕ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ