Ο ποδηλατόδρομος στη Νέα Χώρα που… δεν είναι ποδηλατόδρομος | Photos

ο-ποδηλατόδρομος-στη-νέα-χώρα-που-δεν-1053437

Δεν ξέρουν οι Χανιώτες αν πρέπει να τα βάλουν με τους «γαϊδουρίστας» οδηγούς που παρκάρουν στον νέο ποδηλατόδρομο της Νέας Χώρας ή με τον Δήμο, ο οποίος τον θεμελίωσε μάλλον… επικοινωνιακά, αφού επίσημα ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί η λειτουργία του.

Βεβαίως, προβλέπεται σε μελέτη της προηγούμενης δεκαετίας να συσταθεί ποδηλατόδρομος στο συγκεκριμένο σημείο, η οποία ενισχύει τα επιχειρήματα του δήμου και πάνω στην οποία βασίστηκε, ωστόσο, ακόμη κι έτσι, επίσημα δεν υφίσταται σύμφωνα και με τις Τεχνικές Οδηγίες Υποδομών Ποδηλάτων. Με βάση αυτές τις προδιαγραφές στόχος είναι να υπάρχει ομοιογένεια στον σχεδιασμό των ποδηλατικών υποδομών σε όλη την επικράτεια. Θέμα χρόνου δείχνει, πάντως, η επίσημη έγκριση.Μέχρι τότε και η λαϊκή πραγματοποιείται κανονικά στο σημείο, ενώ και οι οδηγοί παρκάρουν χωρίς να τους απασχολεί, πιθανότατα, αν ενοχλούν, με την αστυνομία, ωστόσο, να κόβει κλήσεις σε αρκετές περιπτώσεις.

Ένας από τους δεκάδες αγανακτισμένους Χανιώτες που επικοινωνούν με το zarpanews.gr, σχολιάζει χαρακτηριστικά για το θέμα:

«Ο Δήμαρχος Χανίων όταν ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου στην Ακτή Κανάρη μεταξύ άλλων είπε: «Έχει σημασία εμείς οι ίδιοι να περιφρουρήσουμε την χρήση του, να περιφρουρήσουμε τον χώρο του και να είμαστε εμείς αυτοί που θα αλλάξουμε πρώτα για να καταφέρουμε να έχουμε μια συνολική αλλαγή στην εικόνα της πόλης».

Περπατάω καθημερινά τον δρόμο στην Ακτή Κανάρη και είδα προχθές τους πάγκους της λαϊκής αγοράς της Νέας Χώρας, αυτοκίνητα και μηχανάκια σταθμευμένα πάνω στον ποδηλατόδρομο… Χθες τον ιδιοκτήτη ενός αυτοκινήτου να έχει σταθμεύσει πάνω στον ποδηλατόδρομο, να κάθεται σε ένα παγκάκι, να βλέπει την θάλασσα και να πίνει τον φραπέ του…

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες δεν είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα ο δρόμος στο απέναντι πεζοδρόμιο χωρίς να ήταν αυτός λόγος δικαιολογίας αν είχε.

Τελικά πως θα περιφρουρηθεί η χρήση του ποδηλατόδρομου στην Ακτή Κανάρη;

Μήπως η εξαγγελία του είχε μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα;»

zarpanews.gr

4 thoughts on “Ο ποδηλατόδρομος στη Νέα Χώρα που… δεν είναι ποδηλατόδρομος | Photos

  1. Το μόνο εύκολο σε αυτή τη χώρα είναι να βάψεις το δρόμο.

    Το πλέον ακατόρθωτο σε αυτή τη χώρα είναι να «βάψεις» τη νοοτροπία.

    Το διαχρονικά απών από αυτή τη χώρα είναι η παιδεία.

    Το απόλυτα βολικό σε αυτή τη χώρα είναι να κατηγορήσεις τον «άλλο» (δήμαρχο, αστυνομία, ‘κράτος’, ‘δημόσιο’, κτλ.).

    Το σταθερά αναπάντητο ερώτημα σε αυτή τη χώρα είναι γιατί είναι τόσο δύσκολο είναι να εκπολιτιστεί ο νεοέλληνας;

    Το πολυπόθητο ζητούμενο γι’ αυτή τη χώρα: ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;

  2. Εγω παντως κουραστηκα να ζω σε μια χωρα που το δικαιωμα του ποδηλατη να παει βολτα ειναι μεγαλυτερο απο το δικαιωμα του οδηγου του αυτοκινητου που παρεπιπτοντως πληρωνει τελη κυκλοφοριας, δασμους , φορους στη βενζινη , τεκμηριο και μυρια οσα..
    ελεος αγαπητοι μου ποδηλατες , γινετε πρωτα εσεις νομιμοφρονες σταματηστε να περνατε μονιμως με κοκκινο , να πηγαινετε αναποδα στους μονοδρομους να τρεχετε σαν τρελλοι στα πεζοδρομια και μετα μιλατε…!

    1. Αγαπητέ, δεν χρειαζόταν να δηλώσετε τον τόπο καταγωγής και διαβίωσης σας. Η πλειονότητα των επιχειρημάτων σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταγωγή της νοοτροπίας σας. Όντως αισθάνεστε κουρασμένος από την παραβατική συμπεριφορά όσων έχουν επιλέξει να μετακινούνται με ποδήλατο σε αυτή την πόλη; Όντως θεωρείτε ότι σας πνίγει το δίκιο σας; Τι θα κάνατε δηλαδή αν ζούσατε σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη που η μετακίνηση με ποδήλατα και κάτω από πραγματικά αντίξοες καιρικές συνθήκες αποτελούν συνειδητή επιλογή μεγάλης μερίδας πολιτών; Και μη μου πείτε ότι ήδη ζείτε σε μία διότι είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρούνται τα Χανιά πόλη δυτικοευρωπαϊκού επιπέδου.

      Δυστυχώς, έχετε απόλυτο δίκιο στο δεύτερο μέρος του σχόλιου σας. Υπάρχουν κάποιοι «ποδηλάτες» οι οποίοι είτε είναι απλά κακοί πολίτες πάνω σε ποδήλατο είτε είναι καλοί πολίτες ο οποίοι έχουν υποστεί τη βία της έλλειψης νοοτροπίας και υποδομών αυτής της πόλης και είναι φορές που όντως αναγκάζονται να ανέβουν σε κάποιο πεζοδρόμιο. Όταν για παράδειγμα τολμήσουν να βγουν βόλτα με τα μικρά παιδιά τους. Όμως οι δεύτεροι που αναφέρω είναι οι λίγοι και κυρίως εξαναγκασμένοι να πράξουν με αυτό τον τρόπο. Οι υπόλοιποι οι οποίοι σας εξοργίζουν είναι απλά κακοί πολίτες οι οποίοι επιλέγουν να κινηθούν με ποδήλατο. Και εμένα με εξοργίζουν. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που σταθμεύουν σε πεζοδρόμια, είναι οι ίδιοι οι οποίοι πετούν τα σκουπίδια στους δρόμους, είναι οι ίδιοι οι οποίοι έχουν μετατρέψει το «παπάκι» τους σε κινητή μονάδα ηχορύπανσης, είναι οι ίδιοι οι οποίοι οι οποίοι όταν αφήσουν το ποδήλατο σπίτι τους θα πάρουν το αυτοκίνητο τους (για το οποίο πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, δασμούς, φόρους στη βενζίνη, τεκμήριο και μύρια όσα) και θα το παρκάρουν πάνω στον ποδηλατόδρομο, είναι οι ίδιοι οι οποίοι θα ανάψουν αλάρμ ανά πάσα ώρα και στιγμή όπου τους βολεύει για να κάνουν τη δουλειά τους, κτλ., κ.τ.λ..

      Να μην ανοίξω καλύτερα συζήτηση για τα οφέλη του να μετακινείται κάποιος με ποδήλατο, για τον ίδιο, για την πόλη και γενικότερα για το περιβάλλον. Όχι, δεν θα την ανοίξω. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα (υπό κάποιες βασικές προϋποθέσεις).

  3. Μια πολύ κακή δημοτική αρχή, μη γωριζουσα καν την πόλη των Χανίων.
    Κρίμα το αξίωμα του δημάρχου Χανιων να γίνεται όχημα πολιτικου καιροσκοπισμου και ματαιοδοξίας.
    Θλίβομαι για αυτό που ζούμε δεκαετίες τώρα με δημοτικές αρχές πολύ κατώτερες των περιστάσεων και της ιστορίας της πόλης.
    Ο σημερινός είναι περαστικός.απο αλλού ήρθε και αλλού θα πάει.τα Χανιά είναι μια στάση.το παιδί είναι για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι για δήμαρχος.
    Ως προς τους αντιδημάρχους πραγματικά είναι άσχετοι και ανύπαρκτοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook