Ο πιο ξεχωριστός Επιτάφιος της Κρήτης στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα | Video

ο-πιο-ξεχωριστός-επιτάφιος-της-κρήτης-1029125

Ο Επιτάφιος της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονος στο Φόδελε είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο ξεχωριστούς. Όλη η υφήλιος, όλες οι ήπειροι, ο κόσμος όλος είναι αποτυπωμένος πάνω στο στολισμό του Επιταφίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο πατέρας Παντελεήμονας σε δημοσίευση του στο facebook:

«Όλου του κόσμου οι άνθρωποι παιδιά Σου…!

Σύμφωνα με την Αγία Γραφή ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους έξ´ ενός αίματος γι αυτό και όλοι οι άνθρωποι της Γης ανεξάρτητα από φυλή και χρώμα είμαστε ΑΔΕΛΦΙΑ μεταξύ μας , παιδιά του Ενός και μόνου Πλάστη και Δημιουργού.

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αποδέκτες της κοινής κληρονομιάς του προπάτορα μας Αδάμ στην φθορά και τον θάνατο. Όλοι είμαστε το ίδιο ανήμποροι και απροστάτευτοι εξαιτίας αυτής της κληρονομιάς στο πόνο , στην πείνα , στην ασθένεια , στις φυσικές καταστροφές.

Ο Ποιητής και Πλάστης μας Σαρκώθηκε , Έπαθε , Σταυρώθηκε , Ετάφη και Αναστήθηκε για να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους την λύτρωση από αυτά τα δεινά και να μας φανερώσει το μυστήριο της Τριαδικότητας Του.

Αυτή η φανέρωση-πρόσκληση είναι για ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ακόμα και για εκείνα που τον αγνοούν και όχι μόνο για τους Εβραίους που τον αρνήθηκαν ως Ξένο.

Μας καλεί ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ να αγκαλιαστούμε μεταξύ μας και με Εκείνον σε μια Θεία Κοινωνία που θα γίνουμε πολίτες της Βασιλείας Του. Χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση ΑΔΕΡΦΙΑ….!»

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook