Ο πιο hi tech παπάς: Έβαλε video-wall και φωτοκύτταρο στην εκκλησία για να μετρά τους πιστούς

ο-πιο-hi-tech-παπάς-έβαλε-video-wall-και-φωτοκύτταρο-σ-1333509

Έξυπνους τρόπους βρήκε εκκλησία στη Λάρισα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για τον Άγιο Γεώργιο όπου λειτουργεί ο πατήρ Νικηφόρος Κοντογιάννης ο οποίος είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές του ιδέες.

Ο πατήρ Νικηφόρος κατάφερε να δημιουργήσει μια… hi tech εκκλησία. Όπως είπε στον ΑΝΤ1  «δημιουργήσαμε μια μεγάλη οθόνη ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να παρακολουθούν την λειτουργία έξω από τον ναό».

Επίσης είπε ότι τοποθέτησαν φωτοκύτταρο στην είσοδο του ναού ώστε να δείχνει πόσες θέσεις είναι κενές στον γυναικωνίτη, ενώ σημείωσε ότι ενημέρωσαν τον κόσμο ότι μέσα στο ναό θα μπουν κάμερες και συμφώνησαν, γιατί εκτός των άλλων, είχαν σημειωθεί και διάφορες κλοπές και μάλιστα όπως είπε με τις κάμερες που τοποθετήθηκαν εντοπίστηκαν κάποιοι κλέφτες.

Και εικονικό κεράκι

Είπε επίσης ότι η λειτουργία στον ναό μεταδίδεται και διαδικτυακά, ενώ έχουν δημιουργήσει και μια εφαρμογή μέσω της οποίας ο πιστός μπορεί να ανάψει το κεράκι του από… μακριά. «Ανάβει εικονικά το κερί και βάζει και τα ονόματα που θέλει να διαβάσουμε». τόνισε ο πατήρ Νικηφόρος.

Τέλος, ανέφερε ότι ο ναός παρέχει δωρεάν rapid test για όσους θέλουν να μπουν στην εκκλησία και δεν έχουν χρήματα.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook