Ο πιο γρήγορος τρόπος για να επιταχύνεις το μεταβολισμό σου

ο-πιο-γρήγορος-τρόπος-για-να-επιταχύνε-736230

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε τα κακά μας γονίδια, την ηλικία, τις ορμόνες και την τύχη μας τη μαύρη για τον αργό μεταβολισμό μας, ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες ο κύριος υπαίτιος είναι ένα καθημερινό συστατικό της διατροφής μας, η φρουκτόζη. Aπομακρύνοντάς της από τη διατροφή μας, μπορούμε να εκτοξεύσουμε τις “ταχύτητες” του μεταβολισμού μας στα ύψη!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Touro της Καλιφόρνια με επικεφαλής τον καθηγητή Jean-Marc Schwarz, η οποία δημοσιεύθηκε στο The Journal of the American Osteopathic Association, ο μεγαλύτερος εχθρός του αδυνατίσματος είναι η φρουκτόζη και κυρίως με τη μορφή του σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης. Μην σε ξεγελά ο όρος “καλαμπόκι” και νομίζεις ότι πρόκειται για κάτι υγιεινό. Είναι ένα άκρως επικίνδυνο συστατικό. Βάζουμε στοίχημα πως εάν ρίξεις μια ματιά στο κουτί των πρωινών σου δημητριακών θα δεις το συγκεκριμένο σιρόπι να παρελαύνει σε κάποια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα συστατικά. Μπορείς επίσης να το βρεις σε πολλά μπισκότα, τούρτες, κέικ, αναψυκτικά, χυμούς και σάλτσες.Στην έρευνα πήραν μέρος 40 υπέρβαρα παιδιά ηλικίας 9-18 ετών, από τα οποία οι ειδικοί ζήτησαν να πάψουν να καταναλώνουν φρουκτόζη για μόλις εννιά ημέρες. Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά. «Η αφαίρεση της ζάχαρης από τη διατροφή των παιδιών με παχυσαρκία για μόνο 9 ημέρες μείωσε σταθερά το DNL (de novo λιπογένεση) και το λίπος στο ήπαρ και βελτίωσε τον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Jean-Marc Schwarz.

Τα αποτελέσματα της έρευνας οφείλονται σε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της φρουκτόζης, δηλαδή στο ότι μεταβολίζεται σε λίπος πολύ πιο γρήγορα από τη γλυκόζη. Το ήπαρ στη συνέχεια εκκρίνει το λίπος, το οποίο ύστερα αποθηκεύεται στις λιπαποθήκες του σπλαχνικού λίπους, αυξάνοντας το σωματικό βάρος. Την ίδια στιγμή, η φρουκτόζη κάνει τον εγκέφαλο να σκέφτεται ότι το σώμα λιμοκτονεί, ρίχνει το άτομο σε λήθαργο και αποτρέπει από τη σωματική δραστηριότητα. Ποιος ο λόγος λοιπόν που υπάρχει ακόμα στη διατροφή μας;

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook