Ο πιο “ευγενικός” τρόπος να εξαφανιστείτε από μια σχέση

ο-πιο-ευγενικός-τρόπος-να-εξαφανισ-1700466

Η επιθυμία να εξαφανιστείτε από μια ερωτική περιπέτεια, που μόλις ξεκίνησε αλλά τελικά καταλάβατε ότι δεν είναι αυτό που θέλετε, μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Αν όμως είστε από τους ανθρώπους που δεν θέλουν με τίποτα να πληγώσουν κάποιον, θα δυσκολευτείτε να “φύγετε” παρόλο που ξέρετε ότι αυτό που είχατε δεν ήταν σε καμία περίπτωση σχέση. Το να κόψετε κάθε επαφή είναι ο πιο εύκολος δρόμος και ο λιγότερο τρομακτικός αφού δεν θα μεσολαβήσουν αμήχανες συζητήσεις και ανάγκη για εξηγήσεις. Είναι το γνωστό σε όλους μας ghosting. Ωστόσο, επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό που δεν μας αρέσει να μας κάνουν, μπορούμε να βρούμε έναν “ευγενικό” τρόπο για να ακολουθήσουμε αυτή τη στρατηγική.

Αντί να εξαφανιστούμε χωρίς ίχνος πίσω μας, είναι καλύτερα να το λήξουμε επίσημα έτσι ώστε ο άλλος να μην αναρωτιέται τι πήγε λάθος. Δεν είναι το χειρότερο πράγμα να σε αφήνει κάποιος στο “διαβάστηκε”; “To ghosting είναι οδυνηρό για αυτόν που του συμβαίνει καθώς μένουν ανίσχυροι και με πολλά ερωτηματικά”, αναφέρει στο Bustle η συγγραφέας του βιβλίου BreakUp & BreakOut, οικογενειακή θεραπεύτρια και σύμβουλος γάμου Rachel Thomasian. “Επίσης κάνει τους άλλους να σκέφτονται ότι έκαναν εκείνοι κάτι λάθος και δεν άξιζαν ούτε μια εξήγηση”.

Πώς, λοιπόν, μπορείτε να απεγκλωβιστείτε από μια τέτοια συνθήκη χωρίς όμως να κακοχαρακτηριστείτε; Ο “ευγενικός” τρόπος να εξαφανιστείτε θα μπορούσε να λέγεται semi-ghost: Μόλις πείτε την αλήθεια σας μπορείτε να νιώσετε ελεύθερη να φύγετε. Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε, σύμφωνα με το Bustle.

Μην το καθυστερείτε

Αν αντιλαμβάνεστε ότι σας παίρνει πολύ χρόνο να μπείτε στη διαδικασία να απαντήσετε στα μηνύματά του και συνεχώς βρίσκετε δικαιολογίες για να ακυρώσετε τις συναντήσεις σας ή ότι ο ενθουσιασμός σας έχει ξεφτύσει όταν συναντιέστε, τότε έχεις ήδη χάσετε το ενδιαφέρον σας και είστε ένα βήμα πριν εξαφανιστείτε. Και ναι, τότε είναι η κομβική στιγμή που αγγίζετε το όριο της αγένειας αν ελπίζετε ότι θα πιάσει το υπονοούμενο από μόνος του. Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και λήξτε αυτό που υπάρχει ανάμεσά σας τη στιγμή που θα αντιληφθείτε ότι δεν υπάρχει ελπίδα από τη μεριά σας.

Διαλέξτε τον τρόπο επικοινωνίας

Αν μιλάτε για κάποιες εβδομάδες ή μήνες, ένας τηλεφωνικός χωρισμός θα είναι μια χαρά. Ωστόσο, αν έχετε βγει μόνο κάποια ραντεβού, μπορείς να “ξεφύγεις” και με ένα γραπτό μήνυμα. Ακόμα και με ένα email ή DM όπου θα υπάρχει η ανάλογη εξήγηση από το να μην υπάρχει απολύτως τίποτα. Ξεκίνήστε επιλέγοντας τον τρόπο επικοινωνίας με βάση τον χρόνο που έχει μεσολαβήσει και την ενέργεια που έχετε επενδύσει. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο ενδιαφέρεται ο άλλος για εσάς, τόσο πιο επίσημο πρέπει να είναι το semi-ghosting.

Να είστε σύντομη και γλυκιά

Το καλό με το semi-ghosting είναι ότι δεν χωρίζει ακριβώς αφού δεν ήσασταν ποτέ σε σχέση. Για αυτό και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ευχηθείτε στον άλλο να είναι καλά. Ένα σύντομο μήνυμα που πάει ως εξής είναι ό,τι πρέπει: “Περάσαμε ωραίο χρόνο μαζί αλλά δεν βλέπει να καταλήγει σε μελλοντική σχέση. Σου εύχομαι τα καλύτερα”. Δεν χρειάζονται μακροσκελείς εξηγήσεις αλλά να διαλέξετε τα λόγια που θα χρησιμοποιήσετε έχοντας την καλοσύνη στο μυαλό σας. Η απόρριψη πληγώνει από μόνη της και μπορεί να κάνει κάποιον να νιώσει ανασφαλής, αν όμως ξέρει ότι δεν τον απορρίπτετε για την προσωπικότητά του είναι πιο εύκολο να το αποδεχτεί. Σίγουρα δεν θέλετε να περάσετε μαζί του το υπόλοιπο της ζωής σας αλλά δεν έχει κάποια στοιχεία που να βρίσκει θετικά; Πείτε τα!

Βάλτε τα όριά σας

Αν θέλετε να εξαφανιστείτε με ωραίο τρόπο, θα πρέπει να το κάνετε μια κι έξω. Μην τον αφήνετε να ελπίζει συμφωνώντας να συναντηθείτε ή με το να “μείνετε φίλοι”. Εκτός κι αν είναι αυτό που θέλετε. Αν επιλέξετε να βάλετε φρένο στην επικοινωνία σας, θα πρέπει να κρατήσετε αυτό το όριο. Επικοινωνήστε το και μετά μείνετε σε αυτό. Δεν χρειάζεται να εξηγήσετε περαιτέρω ή ν’ απαντήσετε σε τηλεφωνήματα ή ακόμα και να νιώθετε τύψεις που εξαφανιστήκατε μετά το φινάλε. Τελειώνοντας μια σχέση και μάλιστα με ωραίο τρόπο είναι σαν να βάζετε τελεία στο τέλος της πρότασης. Όσο πιο νωρίς το σεβαστεί ο άλλος τόσο πιο σύντομα θα προχωρήσετε και οι δύο.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook