Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή για το νομοσχέδιο τουρισμού | Video

ο-παύλος-πολάκης-στη-βουλή-για-το-νομοσ-1339008
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ομιλία του Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλου Πολάκη στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Τουρισμού (20/12/2021)

Ο Π. Πολάκης σχετικά με την τροπολογία που αφορά στο Ναυάγιο της Ζακύνθου τόνισε:

Το 2014, μέσα από ένα αμετάφραστο βενετσιάνικο έγγραφο, πουλήθηκαν 14.700 στρέμματα γύρω από το ναυάγιο της Ζακύνθου στον εμίρη του Κατάρ, τη στιγμή που στην συγκεκριμένη έκταση έχουν περιουσία 200 οικογένειες, η εκκλησία και ο Δήμος.

Οι κάτοικοι της περιοχής κατέφυγαν με την βοήθεια της εκκλησίας στα δικαστήρια και η απόφαση που βγήκε τον Ιούνιο του 2020 μιλάει για κακουργηματικές πράξεις κατά την αγοροπωλησία.

Από τον Ιούνιο του 2020 μέχρι σήμερα ο εισαγγελέας δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία ώστε να ακυρωθεί το προηγούμενο συμβόλαιο.

Οι αρμοδιότητες της επιτροπής για την αξιοποίηση και την προστασία του ναυαγίου, θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν στο Δήμο Ζακύνθου και αν ο Δήμαρχος δεν είναι ικανός να ανταποκριθεί σε αυτές ας τον αλλάξουν οι Ζακυνθινοί.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι σαφές ότι υπάρχει το «φρύδι» του γκρεμού πάνω από το Ναυάγιο το οποίο κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευθούν προς όφελος τους. Από την κυβέρνηση Σύριζα θα ακυρωθεί η ζώνη παραλίας που με βάση αυτή συστήνεται η Επιτροπή για την αξιοποίηση και την προστασία του Ναυαγίου.

Σχετικά με τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου:

Η τροπολογία του άρθρου οχτώ για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας αποτελεί καθαρά φωτογραφική διάταξη εξυπηρέτησης κάποιων μεγάλων ξενοδοχείων, η οποία έχει ξεσηκώσει κιόλας μεγάλες αντιδράσεις.

Σχετικά με τις ιαματικές πηγές ανατρέπετε τη στρατηγική που σχεδιάσαμε και την οποία εφάρμοσαν επιτυχημένα αρκετοί δήμοι ενώ συγχέετε το φυσικό πόρο του νερού που αναβλύζει, με τη γη που συμβαίνει αυτό, δίνοντας σε μια ΑΕ με έδρα την Αθήνα, δικαίωμα να διαχειρίζεται γη σε ακτίνα 500 μέτρων από την πηγή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής Χανίων έκανε μια αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις στη Χιλή, όπου στις εκλογές αναδείχτηκε αριστερός Πρόεδρος («και όχι ο απόγονος του Πινοσέτ»), λέγοντας: «… η πρώτη δήλωση του νεοκλεγέντα προέδρου της Χιλής ήταν ότι θα καταργήσει το σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης, που εφάρμοσε ο Πινοσέτ και που τώρα εισάγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Κι εμείς… αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα καταργήσουμε».

Δείτε παρακάτω όλη την ομιλία του:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook