Ο Παύλος Πολάκης για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

ο-παύλος-πολάκης-για-τα-αποτελέσματα-τ-1028431

Ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωσε τα εξής:

Θέλω από καρδιάς να συγχαρώ τους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες μαθητές/τριες που κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην δυσκολότερη από όλες τις απόψεις χρονιά των τελευταίων δεκαετιών.

Τα παιδιά μας φέτος, δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν ένα βάναυσο εγκλεισμό, κοινωνική αποστασιοποίηση, τηλεδιδασκαλία, γενικευμένο φόβο μέσα σε υπερπληθείς συνωστισμένες τάξεις κ.α., είχαν απέναντί τους και μια ανάλγητη κυβέρνηση που μέσα σε όλα αυτά επέβαλε και τον αποκλεισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), κάτω από την ιδεοληψία μιας απαρχαιωμένης «αριστείας» και της επιλογής να γίνουν «δωράκια» προς τις ιδιωτικές σχολές.

Η σκέψη μας είναι ολόπλευρα στους δεκάδες χιλιάδες αποκλεισμένους μαθητές και μαθήτριες που δεν θα πραγματοποιήσουν φέτος το όνειρό τους για την εισαγωγή σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα λόγω της κυβερνητικής εμμονής στην ΕΒΕ… και η έννοια μας είναι να στηρίξουμε αποφασιστικά τους ίδιους και τους γονείς τους για μια δεύτερη ευκαιρία που την δικαιούνται.

Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει δημόσια δεσμευθεί ότι θα την καταργήσει.

4 thoughts on “Ο Παύλος Πολάκης για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

  1. «απαρχαιωμένης «αριστείας» ή απαρχαιωμένης Αριστεράς του μηδενισμού. Ενθαρρύνουμε τον καλό να γίνει καλύτερος ή του δημιουργούμε προβλήματα για τον μειώσουμε ώστε ο άχρηστος να νιώσει ανακούφιση; Αριστεία ή αλητεία

  2. Όποος γνωρίζει πώς λειτουργούν τα ελληνικά πανεπιστήμια, ξέρει ότι το ερώτημα είναι άνευ ουσίας και μάλλον χάριν εντυπωσιασμού υποβάλλεται. Τόσα χρόμια τα ελληνικά πανεπιστήμια βγάζουν εξαιρετικούς επιστήμονες αλλά και ντουβάρια. Και οι μεν και οι δε δεν επηρεάζονται από τις βαθμολογίες εισαγωγής των πρωτοετών. Αν θες να διαβάσεις και να βγεις επιστήμονας με αρχ@δ@α διαβάζεις και τα καταφέρνεις. Άμα θες να πάρεις ένα πτυχίο για τα μάτια του κόσμου και αυτό το παίρνεις {ακόμα και κομματικά-πολιτικά μέσα ( ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)}

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook