Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης απάντησε σε επιστολή μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

ο-παναγιώτης-σημανδηράκης-απάντησε-σ-931602

Μαθητές της Ε΄2  τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων έγραψαν στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας με θέμα « Η ζωή στην πόλη» τις προτάσεις τους προς το Δήμαρχο Χανίων και ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον τους, σε επιστολή του προς το σχολείο, απάντησε σε έναν προς έναν τους μαθητές.

Τίτλος της επιστολής ήταν « Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και τι προτείνετε για τη λύση του». Οι επιστολές έφτασαν στον καθ ύλην αρμόδιο, το Δήμαρχο της πόλης μας και προς έκπληξη όλων η απάντηση του ήταν άμεση!

Ο Δήμαρχος Χανίων απάντησε στον καθένα τους ξεχωριστά πάνω στις προτάσεις του. Ως τάξη ευχαρίστησαν εγκάρδια το Δήμαρχο  για την τιμή που τους έκανε να ασχοληθεί με τα γραπτά αιτήματα μικρών αλλά συνάμα δραστήριων πολιτών των Χανίων και γιατί όχι και μελλοντικών πολιτευτών τους!

Η απάντηση του Δημάρχου Χανίων

Με χαρά και με ιδιαίτερη συγκίνηση μου παρέδωσε ο δάσκαλος σας κ. Παγωνίδης τις εκθέσεις σας σχετικά με τη γνώμη σας για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για το ενδιαφέρον σας για την πόλη μας και που αποφασίσατε να μου στείλετε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διάβασα όλες τις εκθέσεις σας πολύ προσεκτικά

Κωνσταντίνα, Ελίνα, Μιχάλη και Μανώλη, το θέμα με τα αδέσποτα που θίγετε είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την διαδικασία δημιουργίας ενός καταφύγιου ζώων, όπου τα αδέσποτα της πόλης μας θα μπορούν να βρουν την ζεστασιά και την θαλπωρή που τους αξίζει και που εσείς ζητάτε.

Επίσης, ο Δήμος ετοιμάζει ένα πρόγραμμα που θα ενημερώνει τους πολίτες για την υιοθεσία και όχι την αγοραπωλησία ζώων, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να υιοθετεί ένα αδέσποτο ζώο. Ευχόμαστε ειλικρινά να είστε και εσείς από τους πρώτους που θα υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ζωάκι, αφού πρώτα το συζητήσετε με τους γονείς σας.

Σήλια, Εβίτα και Ιωάννα ζητήσατε να δούμε το θέμα των ποδηλατοδρόμων. Προσπαθούμε με τους μηχανικούς του Δήμου μας να σχεδιάσουμε ποδηλατόδρομους που θα είναι ασφαλείς για τα παιδιά αλλά και για τους πολίτες. Έχω και εγώ ποδήλατο και κάνω συχνά βόλτες στους δρόμους της πόλης μας και καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι για όλους μας.

Nότη, Ειρήνη, Πολύβιε και Νικόλ, όπως πολύ σωστά γράφετε το καθαρό περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και για εμάς είναι προτεραιότητα. Γι ‘αυτό τον λόγο ο Δήμος σκοπεύει να αγοράσει περισσότερα απορριμματοφόρα, να προσλάβει περισσότερο προσωπικό και να αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων έτσι ώστε η πόλη μας να είναι πάντα καθαρή.

Παράλληλα, οι μπλε κάδοι είναι πια παντού και όπως πολύ καλά γνωρίζετε και εσείς

κάνοντας ανακύκλωση μειώνουμε το όγκο των σκουπιδιών γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να ανακυκλώνουμε και να μην χρησιμοποιούμε πλαστικά μιας χρήσης.

Κωνσταντίνε, Μάνο και Στράτο, σχετικά με τα στενά πεζοδρόμια που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πόλης μας, μοιραζόμαστε τους ίδιους προβληματισμούς με εσάς και με χαρά θέλω να σας ενημερώσω ότι σε αρκετά μέρη της πόλης μας, ήδη, κατασκευάσαμε μεγαλύτερα πεζοδρόμια και έχουμε σκοπό να κατασκευάσουμε και άλλα.

Αικατερίνη, μου άρεσε πολύ η ιδέα σου για την μετατροπή των εγκαταλελειμμένων και καμιά φορά ερειπωμένων σπιτιών της πόλης μας σε ξενώνες φιλοξενίας αστέγων ή πάρκινγκ, είναι κάτι που σκεφτόμαστε στον Δήμο στα πλαίσια της αρμοδιότητας μας.

Ανάμεσα στα γράμματα σας, λάβαμε και ένα ανυπόγραφο που θίγει όμως ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα, τους αστέγους. Στο Δήμο μας λειτουργεί το Νυκτερινό Καταφύγιο Αστέγων, όπου οι άστεγοι την πόλης μπορούν να βρουν ένα κρεβάτι να κοιμηθούν το βράδυ, μέρος για να πλυθούν και να φροντίσουν τις προσωπικές τους ανάγκες αλλά και πλυντήριο για να πλύνουν τα ρούχα τους.

Κλείνοντας, εκ μέρους του Δήμου Χανίων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας και περιμένω ξανά νέα σας για οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση που θα βελτιώσει την ζωή και την εικόνα του τόπου μας.

Η κατάθεση των σκέψεων και προτάσεων σας, είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και σας παροτρύνω να συνεχίσετε να το κάνετε.

Θα χαρώ να σας γνωρίσω από κοντά, σε μια επίσκεψη σας στο δημαρχείο.

zarpanews.gr

One thought on “Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης απάντησε σε επιστολή μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων

  1. Ωραια απαντησε! Γενικα Δημαρχε σε ολα λες θα το δουμε, το μελεταμε και δεν εχουμε τιποτα χειροπιαστο ακομα! Περνανε οι μηνες και πραγματικα δεν εχεις κανει τιποτα! Ξεκινησε ενα μπαιρακι με την Αβεα και την Τραπεζα της Ελλαδος και απο τοτε τιποτα! Χαμενος! Επισης για πεζοδρομια και καθαριοτητα που λες! Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Η ΧΑΛΕΠΑ κτλ κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook