Ο παγετός «κρατά» κλειστά αρκετά σχολεία στην Κρήτη

ο-παγετός-κρατά-κλειστά-αρκετά-σχολ-794890

Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου σχολικά συγκροτήματα όλων των βαθμίδων σε αρκετές περιοχές της Κρήτης εξαιτίας του παγετού και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.

Συνιστάται δε προσοχή σε όλους τους Οδηγούς να μην κάνουν Άσκοπες μετακινήσεις και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με αντιολισθητικες αλυσίδες.

Έτσι κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων με Απόφαση Δημάρχου

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη τα σχολεία, που δεν θα λειτουργήσουν, είναι:

-Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου

-Γυμνάσιο – Λύκειο Βιάννου

-Δημοτικό Σχολείο  Αμιρών.

-Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Εμπάρου.

-Ο παιδικός σταθμός του Δήμου Βιάννου

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά σχολεία της Άρβης, της  Ψαρής Φοράδας και το νηπιαγωγείο Καστρίου.

Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, σύμφωνα με το Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μινώα Πεδιάδας θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα.

Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ για την μεταφορά μαθητών από τους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Μινώα Πεδιάδας: Μαθιά, Αμαριανό, Κασταμονίτσα, Ασκοί, Λύττος, Στείρωνα, Πανόραμα, Αμουργέλλες.

Δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα τα σχολεία στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στους ορεινούς δήμους του νομού Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που εξέδωσαν οι Δήμοι Αμαρίου  και Ανωγείων οι σχολικές μονάδες εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης θα παραμείνουν κλειστές για την αποφυγή των μετακινήσεων των μαθητών που ενέχει τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Στο Δήμο Μυλοποτάμου αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστές οι σχολικές μονάδες του ορεινού όγκου και συγκεκριμένα στον Άγιο Μάμα, τα Αβδελά, την Κράνα, τη Κάλυβο, τα Λιβάδια και την Αξό.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook