Ο Ορειβατικός Χανίων κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του πάνω από την Ασή Γωνιά

ο-ορειβατικός-χανίων-κόβει-την-πρωτοχ-805486

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει εύκολη ορεινή πεζοπορία στην επαρχία Αποκορώνου, στην διαδρομή Ασή Γωνιά – κορυφή Ομανιτέ, υψ. 1.187 μέτρα, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, όπου ο Σύλλογος θα κόψει την πίτα του.

Η ανάβαση θα ξεκινήσει λίγο μετά την πλατεία του χωριού και θα είναι σε ανηφορικό βατό χωματόδρομο. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής αυτής και θα δουν ωραίες εικόνες προς τα ανατολικά Λευκά Όρη και όλη την βόρεια ακτογραμμή του νομού μας. Η εκδήλωση για την κοπή της πίτας θα γίνει περίπου στις 12:30 το μεσημέρι.

Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου 4 ώρες, οι συμμετέχοντες όμως πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση και να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα), να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), ζεστό αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ρούχα, γάντια και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό. Στην εξόρμηση αυτή μπορούν να συμμετάσχουν αρχάριοι πεζοπόροι και ορειβάτες, καθώς και παιδιά και έφηβοι.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 08:00 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Στην εκδήλωση όπως κάθε χρόνο, εκτός από το φλουρί, θα κληρωθούν διάφορα δώρα στους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 10/01. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταύρος Μπαδογιάννης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook