Ο Ορειβατικός από τα Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου στον Προφήτη Ηλία και στην Στράτα των Ηρώων

ο-ορειβατικός-από-τα-μυριοκέφαλα-ρεθύ-626436

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνει μονοήμερη ορειβατική εξόρμηση, για να πραγματοποιήσει πεζοπορία στον γειτονικό νομό Ρεθύμνου, στην διαδρομή Μυριοκέφαλα – Προφήτης Ηλίας – Στράτα των Ηρώων, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει από το ορεινό χωριό Μυριοκέφαλα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 615 μέτρων, από όπου θα ακολουθήσουμε ανηφορικό παλαιό καλντερίμι, το οποίο μετά γίνεται στενό μονοπάτι, για περίπου μιάμιση ώρα, στην πλαγιά ενός ρέματος, μέχρι το ύψωμα που βρίσκεται το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 1.080 μέτρων.

Οι συμμετέχοντες από εκεί θα απολαύσουν πανοραμική θέα προς όλη την βόρεια ακτογραμμή, το Ρέθυμνο, τον Ψηλορείτη, αλλά και τις ανατολικές Χορεύτρες και τις κορυφές Κάστρο και Φανάρι στα Λευκά Όρη, αν το επιτρέψει ο καιρός! Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε αρχικά ελαφρώς κατηφορική στράτα, μέσα από δενδρώδη και θαμνώδη έκταση, μέχρι να συναντήσουμε το απότομο ιστορικό Μονοπάτι των Ηρώων, μέσω του οποίου θα κατέβουμε πίσω στο χωριό. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι – αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αντιανεμικό αδιάβροχο μπουφάν, ζεστά ρούχα, καπέλο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:45 π.μ. κι επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eoshanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 11/01. Αρχηγοί της εξόρμησης είναι οι κ.κ. Σοφία Τσάπμαν και Δημήτριος Ασημίδης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook