Ο ΟΗΕ αναζητά πλοία προς μίσθωση για φιλοξενία προσφύγων στα νησιά

ο-οηε-αναζητά-πλοία-προς-μίσθωση-για-φι-1026555

Πλοία με δυνατότητα φιλοξενίας έως και 300 ατόμων αναζητά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για την προσωρινή στέγαση προσφύγων που διαμένουν στους καταυλισμούς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και εντάσσονται στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, εν μέσω πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο της Λέσβου stonisi.gr η σχετική πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας έγινε γνωστή αργά το βράδυ του Σαββάτου. Μάλιστα, σε περίπτωση που οι διαδικασίες κινηθούν γρήγορα, το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Μυτιλήνη στις 13 Απριλίου.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, «στην περίπτωση της Λέσβου το πλοίο θα πρέπει να έχει χωρητικότητα άνω των 300 ατόμων, ενώ αναζητούνται πλοία με την ίδια χωρητικότητα για Χίο και Σάμο καθώς και πλοία με χωρητικότητα 100 ατόμων για Κω και Λέρο.

Ας σημειωθεί ότι στην ενοικίαση των ξενοδοχείων και των άλλων μονάδων φιλοξενίας, η Ύπατη Αρμοστεία προχωρά μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Το σύνολο δε του προγράμματος χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού covid 19 στους καταυλισμούς καθώς και των επιπτώσεων που αυτό θα έχει μεταξύ των ντόπιων πληθυσμών.

Στόχος και στην περίπτωση αυτή η  φιλοξενία στο πλοίο ευάλωτων ομάδων πληθυσμού προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, τα πλοία θα πρέπει να διαθέτουν υπηρεσίες καθαρισμού, ηλεκτρικό και ρεύμα, καθώς και να προσφέρουν τρεις φορές τη μέρα φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό).

Η διάρκεια παροχής υπηρεσιών ξεκινά τη Δευτέρα 13 Απριλίου και η σύμβαση ζητείται να είναι για 15 μέρες με δυνατότητα επέκτασης στους δυο μήνες.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook