Ο Ντέιβιντ Μπάουι γίνεται εφαρμογή σε κινητό | Τα κοστούμια, οι πίνακες, τα τραγούδια του

ο-ντέιβιντ-μπάουι-γίνεται-εφαρμογή-σε-781944

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC, την οποία ακούμε στην έκθεση «David Bowie Is», ο Ντέιβιντ Μπόουι εξηγεί: «Ήθελα να με σκέφτονται σαν κάποιον που είναι μέσα στη μόδα, απ’ ό,τι σαν μόδα».

Στις 8 Ιανουαρίου του 2019, ημέρα των 72ων γενεθλίων του -αν ζούσε-, θα διατεθεί σε μορφή εφαρμογής διευρυμένης πραγματικότητας για κινητά (λειτουργικά Android και iOS) αυτή η έκθεση.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους θαυμαστές του Μπόουι να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση.

Αλλά και πολλά αντικείμενα τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί, με κάποια από αυτά να παρουσιάζονται αποκλειστικά στην app.

Λέγεται ότι αυτή η διευρυμένης πραγματικότητας εκδοχή της έκθεσης θα είναι η πρώτη του είδους της. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση 360 μοιρών στις λεπτομέρειες του κάθε αντικειμένου, ενώ η εφαρμογή θα προσφέρει δυνατότητα «μιας ηχητικής εμπειρίας που θα αγκαλιάζει πλήρως τον χρήστη με μουσική και αφήγηση από τον Μπόουι».

Σχεδιάζεται από το με έδρα τη Νέα Υόρκη στούντιο Planeta, σε συνεργασία με το David Bowie Archive και τη δισκογραφική Sony Music Entertainment. Μάλιστα, το στούντιο Planeta ετοιμάζει μια εκδοχή αυτής της εφαρμογής που θα «βυθίζει» ακόμη περισσότερο τον χρήστη στην εμπειρία, και η οποία θα είναι διαθέσιμη αργότερα.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους θαυμαστές του Μπόουι να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργαΗ εφαρμογή θα επιτρέπει στους θαυμαστές του Μπόουι να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργα

Η έκθεση πρωτοφιλοξενήθηκε στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το 2013. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, με τελευταίο σταθμό το Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη, το περασμένο καλοκαίρι.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook