Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «εκθρονίστηκε» απο την κορυφή του κόσμου

ο-νόβακ-τζόκοβιτς-εκθρονίστηκε-απο-1356677

Βαριά ήταν η ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Γίρι Βέσελι (νουμερο 113 στον κόσμο) στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Dubai Tennis Championships, όχι γιατί αποκλείστηκε αλλά γιατί έχασε την θέση του Νούμερο 1 τενίστα στο παγκόσμιο ταμπλό.

Μετά από μία μακρά περίοδο στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, ο «Νόλε» θα αναγκαστεί να παραδώσει τα… σκήπτρα στον Ντανίιλ Μεντβέντεφ από την ερχόμενη Δευτέρα (28/02), καθώς η πρωτοπορία στο ταμπλό της ΑΤΡ θα ανήκει στον Ρώσο πρωταθλητή.

Ήττα με 2-0

Ο 28χρονος Τσέχος, Γίρι Βέσελι, κατάφερε να επιβληθεί του Σέρβου άσσου με 2-0 σετ (6-4, 7-6) σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια μία ώρα και 57 λεπτά και άλλαξε τα δεδομένα στο παγκόσμιο τένις.

Στο 500άρι τουρνουά που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το οποίο είχε κατακτήσει 6 φορές, ο «Νολε» δεν έπαιξε σε καμία περίπτωση το τένις που ξέρει, υπέπεσε σε σωρεία λαθών, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλός του και πήρε την νίκη.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Τζόκοβιτς στο 2022 και η πρώτη από τενίστα εκτός του Τοπ 100 μετά από περίπου 4 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2018, όταν τότε είχε αποκλειστεί στην Βαρκελώνη, από τον Μάρτιν Κλιζάν (Νο 140).

«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχα πραγματικά μια ευκαιρία κόντρα στον Νόβακ», είπε ο Βέσελι σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα, και συμπλήρωσε: «Είναι καταπληκτικό συναίσθημα. Ο Τζόκοβιτς είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, αν όχι ο καλύτερος».

Αλλαγή μετά από 18 χρόνια

Ο Ρώσος άσσος θα είναι ο πρώτος παίκτης εκτός από τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Ρότζερ Φέντερερ, Ραφαέλ Ναδάλ και Άντι Μάρεϊ που θα ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 18 χρόνια, κυριαρχίας των παραπάνω.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, ο Ντανίιλ Μεντβέντεφ μάζευε σταθερά τους βαθμούς κατάταξης, κέρδισε τον παρθενικό του τίτλο Grand Slam, ενώ κατάφερε να φτάσει σε άλλους τρεις τελικούς.

Η απουσία του «Νόλε» από το Australian Open επιτάχυνε την άφιξή του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης αλλά το σημαντικό είναι ότι η σταθερότητα που έδειξε κατά την διάρκεια τω τελευταίων ετών είναι αυτή που τον καθιέρωσε.

To… άφταστο ρεκόρ του Τζόκοβιτς

Σημειώνεται ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς παρέμεινε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για 361 εβδομάδες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, καθώς ο Ελβετός θρύλος του τένις Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 51 εβδομάδες λιγότερες.

Για περισσότερες από 2.500 ημέρες, ο Σέρβος άσσος αποτελούσε τον «Βασιλιά» του τένις, όμως μία ήττα τον στέλνει στην δεύτερη θέση του ταμπλό, και πλέον στόχος του είναι να ανακάμψει προκειμένου να ανακτήσει τα… σκήπτρα.

Η λίστα με τους τενίστες που βρέθηκαν τις περισσότερες εβδομάδες στο νούμερο 1 του κόσμου:

1 Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 361 εβδομάδες

2 Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 310 εβδομάδες

3 Πίτ Σάμπρας (ΗΠΑ) 286 εβδομάδες

4 Ιβάν Λέντλ (Τσεχία) 270 εβδομάδες

5 Τζίμι Κόνορς (ΗΠΑ) 268 εβδομάδες

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook