Ο Νίκος Παπανδρέου στα Χανιά: Μίλησε για τον πατέρα του, Ανδρέα και την απόφασή του να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής | Photos+Video

ο-νίκος-παπανδρέου-στα-χανιά-μίλησε-γι-803270

Για την επιρροή και το έργο του πατέρα του Ανδρέα ως οικονομολόγου, αλλά και απαντήσεις στην επιχειρούμενη απομυθοποίηση του, μίλησε ο Νίκος Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ανδρέας Παπανδρέου: Ο Οικονομολόγος» στα Χανιά.

Ο δεύτερος γιος του αείμνηστου ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο πατέρας του δεν πίστευε στον καπιταλισμό και την υπερφορολόγηση ως προϋπόθεση για τις κοινωνικές παροχές. Συγκεκριμένα είπε, πως ενώ το κραχ του 30′ δημιούργησε το κοινωνικό κράτος, το κραχ του 2008 το διέλυσε και αν ο Ανδρέας ζούσε σήμερα, θα έψαχνε το παραγωγικό μοντέλο ώστε να το ανοικοδομήσει.

Μάλιστα, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται στη διακυβέρνηση της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου, η προσπάθεια απομυθοποίησης που επιχειρήθηκε ακυρώνεται από τους αριθμούς, καθώς «το δημόσιο έλλειμμα όταν έφυγε ο Ανδρέας ήταν 70% του ΑΕΠ, όσο είναι σήμερα της Γερμανίας και είναι δημιουργικό έλλειμμα». Εκτός αυτού ήταν παραγωγικό, με υποδομές και κρατικές επενδύσεις».

Γιατί κατεβαίνει τώρα Ευρωβουλευτής

«Είμαι πλέον πιο ώριμος και αισθάνομαι έτοιμος να το κάνω, ξεπερνάω το κόλλημα του επωνύμου σα να είναι φραγμός και δεν μπαίνω σε εύκολη εποχή. Αν έμπαινα πριν 15 χρόνια και από τον καναπέ θα μπορούσα να βγω, που λέει ο λόγος. Αισθάνομαι ότι στην Ευρώπη θα είμαι πιο δημιουργικός και παραγωγικός», ανέφερε ο Νίκος Παπανδρέου σχετικά με την απόφασή του να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, κατεβαίνοντας υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε και δριμύα κριτική για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς όπως είπε αν και είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί, δεν τηρήθηκε η εθνική συνεννόηση και ο συναινετικός διάλογος των πολιτικών δυνάμεων ώστε να διαπραγματευτούμε σωστά.

Πολλοί θεωρούν πως ο Ανδρέας Παπανδρέου δανείστηκε πολλά και διόγκωσε τον δημόσιο τομέα όμως δεν είναι σωστό αυτό, καθώς εκτός του ότι τα δημόσια ελλείμματα ήταν σε χαμηλά-διαχειρίσιμα επίπεδα, τα χρήματα που δανειζόμασταν χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία καίριων επενδύσεων και υποδομών όπως το ΕΣΥ, ανέφερε μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος Θάνος Αργυρόπουλος που συμμετείχε στην εκδήλωση.Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό καφέ «Κήπος» στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, όπου ο κ. Παπανδρέου διεξήγαγε συζήτηση για το βιβλίο του ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις που τέθηκαν από το κοινό.

Το «παρών» έδωσαν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικοί παράγοντες. zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook