Ο Νίκος Δένδιας δεν αλλάζει υπουργείο

ο-νίκος-δένδιας-δεν-αλλάζει-υπουργείο-1212748

Οποιαδήποτε μετακίνησή του εκτιμάται θα σηματοδοτεί αλλαγή της πολιτικής της χώρας στα ελληνοτουρκικά. Ο ίδιος, άλλωστε, φέρεται να μην ενδιαφέρεται για άλλο κυβερνητικό θώκο!

Τα «Παιχνίδια Εξουσίας» είχαν αποκαλύψει ένα σενάριο που προωθούνταν παλαιότερα, για μετακίνηση του Νίκου Δένδια από το υπουργείο Εξωτερικών στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να «ξεκλειδώσει» ένας ευρύς ανασχηματισμός.

Οι συζητήσεις που γινόταν ήταν να αναλάβει «τσάρος της οικονομίας» ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, ώστε στο υπουργείο Εξωτερικών να μετακινηθεί νέο πρόσωπο, με επικρατέστερο τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, για τη δουλειά του οποίου η στήλη έχει πολύ καλή άποψη, καθώς συμβάλλει τα μέγιστα στη λειτουργία της κυβέρνησης.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, θα διευκολύνονταν και οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς ο Νίκος Δένδιας έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική, την οποία και δεν προτίθεται να εγκαταλείψει.

Το σενάριο αυτό, πάντως, πληροφορούμαστε πως δεν ισχύει πλέον.

Όχι μόνο γιατί ο Νίκος Δένδιας είναι υπερπολύτιμος στο Μαξίμου ή γιατί τυχόν μετακίνησή του αυτομάτως θα ερμηνευτεί (και δικαίως) ότι αλλάζει η πολιτική της χώρας στα ελληνοτουρκικά, αλλά και γιατί ο υπουργός Εξωτερικών (και κατά την άποψη της στήλης και κορυφαίος «δελφίνος» αυτή τη στιγμή στη Νέα Δημοκρατία) δεν ενδιαφέρεται –σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες- για άλλο κυβερνητικό θώκο.

Γεγονός που φέρεται να γνωρίζει το μέγαρο Μαξίμου.

Ούτως ή άλλως, τον υπουργό Εξωτερικών ενδιαφέρει αποκλειστικά αυτή την περίοδο ο προγραμματισμός ενός βαρύ χειμώνα που έρχεται, με πολύ ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, που καθίστανται περισσότερο σύνθετες μετά την αποχώρηση των αμερικανών από το Αφγανιστάν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook