Ο νεοναζί Παππάς εκθέτει τον Χρυσοχοϊδη

ο-νεοναζί-παππάς-εκθέτει-τον-χρυσοχοϊ-1124315

Στις 11 Οκτωβρίου η ιστοσελίδα του skai.gr – όπως και δεκάδες ακόμη sites – έγραφε επί λέξει:

«Έτοιμα για τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής είναι τα στελέχη της ΕΛΑΣ, με τον σχεδιασμό για το πώς θα εξελιχθούν οι συλλήψεις όταν απαγγελθούν οι ποινές να είναι ήδη έτοιμος. Υπάρχει στενότερη επιτήρησή τους, για να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο διαφυγής έχουν σφραγιστεί τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια. Και οι 67 κατηγορούμενοι βρίσκονται ουσιαστικά υπό ηλεκτρονικό και φυσικό κλοιό».

Στις 14 Οκτωβρίου επίσης ο τηλεοπτικός ΣΚΑΙ – και όχι μόνον – μετέδιδε, με βάση διαρροές από την ΕΛΑΣ, ότι «αστυνομικοί παρακολουθούν διακριτικά, εδώ και πολλές ημέρες, στελέχη της Χρυσής Αυγής και γνωρίζουν πολύ καλά όλες τις κινήσεις τους». Παραπλεύρως, τις ίδιες μέρες, ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας διαμήνυε από τα τηλε-παράθυρα πως «ούτε μία στο τρισεκατομμύριο δεν μπορεί να μας διαφύγει κάποιος από τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής – Η ΕΛ.ΑΣ. είναι στα 5 έως 6 μέτρα κοντά στους Χρυσαυγίτες. Με το που θα δοθεί εντολή, οι αστυνομικοί θα είναι στον διπλανό τοίχο…».

Στην Ελλάδα οι «νεοφιλελεύθεροι» χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Χθες, ο βρετανικός Guardian έγραφε πως «ο έλληνας ιδεολόγος των νεοναζί και υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, την ώρα που δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης οδηγούνται στην φυλακή, μετά την ομαδική τους καταδίκη».

Και η εγχώρια Καθημερινή εξέθετε και την ΕΛΑΣ , και όσους έκαναν τις διαρροές γράφοντας: «Αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αποπειραθεί να τον εντοπίσουν (τον Χρήστο Παππά) και αμέσως μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου στις 7 Οκτωβρίου. Οι προσπάθειές τους, ωστόσο, είχαν αποβεί άκαρπες».

Εν ολίγοις, η Καθημερινή αποκαλύπτει πως την ώρα που κάποιοι – ποιοι άραγε; – διέρρεαν ότι όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν κυκλωμένα και με το ένα πόδι στην φυλακή, η ΕΛΑΣ γνώριζε πως ο Παππάς ήταν άφαντος. Και χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε πως έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Interpol διότι υπάρχουν υπόνοιες πως ο Παππάς έχει διαφύγει στο εξωτερικό περνώντας τα… σφραγισμένα σύνορα, «χερσαία και θαλάσσια».

Η υπόθεση εκθέτει βαριά τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Διότι, προφανώς, όλα αυτά τα γνώριζε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ. (Και διότι εάν δεν τα γνώριζε, το πρόβλημα δεν το έχει η κυβέρνηση αλλά η χώρα – και είναι πρόβλημα πολύ πιο σοβαρό και θεσμικό).

Όπως τον εκθέτει και η ανακοίνωση που εξέδωσε για να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Είναι η γνωστή ανακοίνωση στην οποία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη λέει ότι όχι, ο Παππάς δεν παρακολουθείτο, διότι παρακολουθήσεις « στην σημερινή Ελλάδα και στην σημερινή διακυβέρνηση γίνονται μόνον με εντολή εισαγγελέα», οπότε εάν παρακολουθείτο, η κυβέρνηση θα παρανομούσε. Και, στο δια ταύτα, φταίει ο… σταλινικός ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν έμαθε τίποτα από τα μετεμφυλιακά τραύματα, και ζητά από την κυβέρνηση να παρανομήσει.

Στο Μαξίμου δεν ήταν ευτυχείς με την ανακοίνωση Χρυσοχοίδη. Όπως δεν ήταν ευτυχείς και με το όλο φιάσκο, καθότι η κυβέρνηση είχε επενδύσει πολιτικά και επικοινωνιακά στην φυλάκιση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Το κλίμα ήταν τόσο βαρύ που πηγές της ΝΔ έλεγαν χθες το βράδυ πως οι σχεδιασμοί Μητσοτάκη για τον – ήδη αποφασισμένο – ανασχηματισμό μπορεί και ν’ αλλάξουν.

Εως ότου έρθει ο ανασχηματισμός όμως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κληθεί να βρει και να δώσει τις απαντήσεις σε πολύ σοβαρά ερωτήματα. Με πρώτο το εάν κάποιοι – και ποιοι – βοήθησαν ή άφησαν τον νεοναζί Παππά να εξαφανιστεί…

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook