Ο Μυλωνάκης νικητής του τουρνουά σκάκι «Κυδωνία 2023» – Όλες οι βαθμολογίες
Την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το τουρνουά σκάκι Κυδωνία 2023 με τη διεξαγωγή του τελευταίου γύρου και τις απονομές. Ήταν ένα ανοιχτό τουρνουά 9 γύρων που διοργανώθηκε από τα σωματεία Κύδων και Ο.Φ.Σ.Χ. με συνδιοργανωτές τον Δήμο Χανίων και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Μυλωνάκης αφού υπερίσχυσε στα σημεία του Χρήσου Μαρινάκη. Οι δύο σκακιστές του Κύδωνα ξεκίνησαν το τουρνουά ως φαβορί καθώς η ποιοτική τους υπεροχή ήταν μεγάλη. Παρόλα αυτά στον τελευταίο γύρο δυσκολεύτηκαν από τους αντιπάλους τους. Τελικά τελείωσαν το τουρνουά ισόβαθμοι στους 8,5 βαθμούς καθώς νίκησαν σε όλους τους γύρους, ενώ η μεταξύ τους αναμέτρηση ήταν ισόπαλη. Τα κριτήρια άρσης της ισοβαθμίας έδωσαν το κύπελλο στον Γιώργο Μυλωνάκη και το μετάλλιο της δεύτερης θέσης στον Χρήστο Μαρινάκη, ενώ και οι δύο μοιράστηκαν τα δύο πρώτα χρηματικά έπαθλα.
Τρίτη στην γενική κατάταξη και πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου με 6,5 βαθμούς, καθώς έχασε μόνο από τους δύο πρωτοπόρους.
Από την 4η ως την 8η θέση ισοβάθμησαν με 6 βαθμούς επτά (!) σκακιστές και σκακίστριες και μοιράστηκαν τα σχετικά χρηματικά έπαθλα. Κατά σειρά κατάταξης ήταν οι: Γιώργος Κώτσογλου, Δημήτρης Ρίζος, Εμμανουήλ Μαυρίδης, Φερενίκη Αγγελέτου, Νίκος Σταυρουλάκης, Λάμπρος Χατζηδάκης και Φίλιππος Κουμής.
Στις γυναίκες πρώτη αναδείχθηκε η Ασημένια Χατζηπαναγιώτου, δεύτερη η Ερμίνα Γιαννουλάκη και τρίτη η Κατερίνα Αλειφέρη.
Απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στους τρεις πρώτους ανά ηλικιακή κατηγορία ως εξής:
Αγόρια
Κορίτσια
Αγόρια
Κορίτσια
Αγόρια
Κορίτσια
Αγόρια
Κορίτσια
Αγόρια
Κορίτσια
Οργανωτική ψυχή του τουρνουά και επικεφαλής διαιτητής υπήρξε ο εμπειρότατος Μηνάς Βουλγαρίδης. Δούλεψε αφιλοκερδώς ώρες και μέρες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τουρνουά από το οποίο δεν έλειψε ούτε στιγμή.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουν οι διοργανωτές στον Δήμο Χανίων και στη Περιφερειακή Ενότητα για τη μεγάλη στήριξη. Ιδιαίτερα στον αντιδήμαρχο κ. Μιχαηλάκη και στην κα Ζομπανάκη.
Η Περιφερειακή Ενότητα παραχώρησε αίθουσα του Πνευματικό Κέντρου του οποίου η υπεύθυνη κα Σούλα Ζώτου έδωσε πρόθυμα όποια βοήθεια ζητήθηκε.
Φίλοι του Κύδωνα φρόντισαν με χορηγίες τους ώστε οι αγωνιζόμενοι ούτε να διψάσουν, ούτε να πεινάσουν. Υπήρχε καθημερινό κέρασμα από τον Φούρνο Περράκη, τον Κωνσταντίνο Μυλωνάκη, τον Φούρνο Ντουρουντάκη, τον Ιδομενέα Γεωργεδάκη και την Ανθούλα Δημάκη.
Ο Κύδωνας και ο ΟΦΣΧ διοργάνωσαν ένα επιτυχημένο τουρνουά που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως το τελευταίο θερινό ετήσιο τουρνουά σκάκι.
Η πλήρης βαθμολογία βρίσκεται στον ιστότοπο https://chess-results.com/