Ο Μπογδάνος προκαλεί, η Νέα Δημοκρατία καλύπτει

ο-μπογδάνος-προκαλεί-η-νέα-δημοκρατία-1134920

Το σόου, οι φωτογραφήσεις και η παρεούλα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ πριν την είσοδο των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έχει …παράδοση με τα Εξάρχεια, όπως έχει παράδοση με τις προκλήσεις που δημιουργούν εντάσεις, με το φλερτ με ακροδεξιές απόψεις και πρακτικές. Έτσι –και με την ανοχή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, που θέλει τις ψήφους της ακροδεξιάς- εκλέχτηκε και βουλευτής, έτσι επιδιώκει και να επανεκλεγεί στις επόμενες κάλπες.

Με ένα μαύρο φούτερ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε την Παρασκευή έξω από το Πολυτεχνείο, την ώρα της προετοιμασίας και της επέμβασης των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, για φωτογράφιση, αν κρίνουμε από τις δημοσιεύσεις του στο διαδίκτυο και για κουβεντούλα και παρεούλα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ που είχαν την ευθύνη της επιχείρησης.

Πέρυσι, άλλωστε, την επομένη της γιορτής του Πολυτεχνείου, πανηγύριζε ως ταξίαρχος της ΕΛΑΣ για τον τρόπο που …μπήκε η αστυνομία τα Εξάρχεια. «Τουρίστας ήταν η ελληνική δημοκρατία τόσα χρόνια. Χτες κάνοντας κάτι αδιανόητο για πολλούς, την ώρα που το μπλοκ των αντεξουσιαστών ήταν στην πορεία μπήκαμε μέσα και μαζέψαμε τις βάσεις τους στην πλατεία Εξαρχείων. Μετά αποκλείσαμε την πλατεία Εξαρχείων και κρατήσαμε το Πολυτεχνείο όλο το βράδυ», έλεγε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Αντένα και τον Γιώργο Παπαδάκη. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις εκλογές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος –που είδε «ράκος» τον Ρουπακιά για τη δολοφονία Φύσσα- επισκέφτηκε για αυτοψία το Αστυνομικό Τμήμα των Εξαρχείων και δημοσίευσε φωτογραφίας από αυτό, αναρτώντας τα εξής: «Χθες βράδυ επισκέφθηκα το ΑΤ Εξαρχείων. Κατάσταση εγκατάλειψης και πολιορκίας. Όμως, άβατα και άσυλα ήρθε η ώρα να σπάσουν. Το πρώτο αποφασιστικό βήμα γίνεται στις 7 Ιουλίου».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτός που έκανε ερώτηση προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητώντας την απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου και προετοιμάζοντας το κλίμα έντασης και πόλωσης, αντί μιας ειλικρινούς συνεννόησης για το γιορτασμό της επετείου εν μέσω κορονοϊού και καραντίνας του πληθυσμού.

Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να δίνει πολιτική κάλυψη σε τέτοιες πρακτικές, σε μια επιδίωξη να ηρεμήσει τους δεξιούς ψηφοφόρους της που διαμαρτύρονται γιατί δεν επέτρεψε τις παρελάσεις, έκλεισε τις εκκλησίες κοκ. Οι πρακτικές αυτές, συμβάλλουν στην πυροδότηση της βίας και είναι ώρα να αντιμετωπισθούν, αν θέλουμε όντως την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων…

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook