Ο Μπαμπινιώτης σχολίασε τη νέα ονομασία του Facebook και εξηγεί τι σημαίνει

ο-μπαμπινιώτης-σχολίασε-τη-νέα-ονομασ-1307227

Η ελληνική λέξη πίσω από το Facebook – Η ανάλυση του Γιώργου Μπαμπινιώτη

Αλλαγή σελίδας στο Facebook ανακοίνωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, αποκαλύπτοντας ότι το νέο όνομα της εταιρείας θα είναι «Meta», το οποίο παραπέμπει στην ελληνική λέξη «μετά». Τη νέα ονομασία του τεχνολογικού κολοσσού δεν αφησε ασχολίαστη ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και έσπευσε να εξηγήσει τι σημαίνει στα ελληνικά:

«Ανέφερε -ο Ζάκερμπεργκ- ότι o όρος Meta είναι μια ελληνική λέξη που σημαίνει το «πέρα» και επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει ότι πάντα υπάρχει χώρος και δυνατότητα να χτίζουμε κάτι καινούργιο

Από το Λεξικό μου: μετα- […] 5. (α) υπέρβαση ή κριτική σε επιστήμη, μέθοδο κ.ά.: μετα-μοντερνισμός, μετα-ηθική (β) σχέση ή ενασχόληση με κάτι: μετα-γλώσσα, μετα-λεξικογραφία», σημείωσε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Η ελληνική λέξη πίσω από το Facebook

Πρόκειται για την ελληνική λέξη «μετά» που επέλεξε για να δείξει ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν». Ο ιδρυτής του Facebook τόνισε πως η εταιρεία του μετονομάζεται σε Meta, σε μια προσπάθεια να περιλάβει το όραμά της για την εικονική πραγματικότητα στο μέλλον – αυτό που ο Ζάκερμπεργκ αποκαλεί «μετασύμπαν».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook έχει περιγράψει το «μετασύμπαν» ως ένα «εικονικό περιβάλλον», στο οποίο μπορεί κανείς να μπει αντί να κοιτάει απλώς στην οθόνη.

Meta: Με το βλέμμα… μετά το Facebook

«Για να αποτυπώσουμε ποιοι είμαστε και ποιοι φιλοδοξούμε να χτίσουμε, είμαι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσω πως από σήμερα, η εταιρείας μας είναι πλέον η Meta», δήλωσε Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Ο Ζάκερμπεργκ επέλεξε την ελληνική λέξη «Μετά» για να δείξει ότι «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν». «Μάθαμε πολλά, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα», σχολίασε, κρίνοντας ότι είναι πλέον καιρός «να οικοδομήσουμε το επόμενο κεφάλαιο».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού την προηγούμενη μιάμιση ώρα ο Ζάκερμπεργκ παρουσίαζε το metaverse, το «μετασύμπαν» που σύμφωνα με τον ίδιο συνιστά το μέλλον του Ίντερνετ, μετά τους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, στο οποίο οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση για να αλληλεπιδρούν, να εργάζονται ή να ψυχαγωγούνται μέσω της τεχνολογίας (π.χ. γυαλιά ή κράνη εικονικής και ενισχυμένης πραγματικότητας).

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook