Ο Μητσοτάκης βάζει τέλος στο σενάριο για πρόωρες εκλογές

Φρένο στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε εκ νέου ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας πως θα εξαντληθεί η τετραετία καθώς αυτό πιστεύει ότι ορίζει η θεσμική τάξη.

Μιλώντας στο συνέδριο ygeiamou και κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα «πότε θα γίνουν εκλογές», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Εχω πει ότι θα εξαντληθεί η τετραετία. Θέλω όμως να πω και κάτι ακόμα» σημείωσε αρχικά, για να απαντήσει ενδιαμέσως στο εμβόλιμο ερώτημα «γιατί;» με τη φράση «γιατί αυτό πιστεύω ότι ορίζει η θεσμική τάξη».

«Θα σας πω και κάτι ακόμα όμως το οποίο πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό» επέμεινε ο πρωθυπουργός και προχώρησε στην εξής διατύπωση: «Από τον Ιούλιο και μετά θα μπούμε στον τέταρτο χρόνο της κυβέρνησης. Έχω δεσμευθεί ότι σε καμία περίπτωση το γεγονός ότι βλέπουμε πια το τέλος της κυβερνητικής θητείας δεν είναι άλλοθι για να σταματήσουμε να παράγουμε κυβερνητικό έργο με τους ίδιους ρυθμούς με τους οποίους το κάναμε μέχρι τώρα. Και το κυβερνητικό έργο για το επόμενο εξάμηνο είναι είναι εξαιρετικά πλούσιο, όπως και θα είναι και πολύ πλούσιο μέχρι τον Αύγουστο που θα κλείσει για λίγες εβδομάδες η Βουλή».

«Είναι όμως επίσης πάρα πολύ σημαντικό, καθώς έχουμε μπροστά μας ουσιαστικά 12 μήνες μέχρι τις εκλογές, να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μία αφόρητη πολιτική τοξικότητα και σε έναν πολιτικό διάλογο ο οποίος θα γίνεται με κραυγές, με κατηγορίες, χωρίς προγραμματική επιχειρηματολογία και που τελικά το μόνο το οποίο θα κάνει είναι να αποξενώσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες από την πολιτική».

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ
Στο σημείο αυτό, έφερε ως «παράδειγμα» τις αντιδράσεις και τη φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανω Βούλα.

«Σας το λέω ως ένα παράδειγμα μόνο, ενός διαλόγου πολιτικού πια» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «ο οποίος έχει κατά την άποψή μου ξεπεράσει τα όρια από πλευράς αντιπολίτευσης. Υπάρχει μία μηδενιστική κριτική σε όλα, για τα πάντα, ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη φταίει ο Μητσοτάκης. Το αν αυτό έχει ανταπόκριση στις δημοσκοπήσεις ας το κρίνουν οι ίδιοι, αλλά πιστεύω, ότι αυτό το οποίο αξίζει η χώρα σήμερα είναι μία προγραμματική αντιπαράθεση σκληρή, πολιτική».

Πηγή:in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ