Μητσοτάκης: Είμαι απόγονος Μακεδονομάχου – Το γαλάζιο κύμα που ξεκινά από το Λευκό Πύργο, συναντά αυτό που έχει απλωθεί ήδη από τα Χανιά

μητσοτάκης-είμαι-απόγονος-μακεδονομ-1694852

Ο πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην συμπρωτεύουσα, μιλά σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλέ ντε Σπορ), τρεις ημέρες πριν τις εκλογές

«Είμαι στη πόλη που τόσο αγαπώ. Η νίκη ανοίγει από την Θεσσαλονίκη. Σας αποκάλεσα συμπατριώτες γιατί δεν ξεχνώ ότι είμαι και απόγονος Μακεδονομάχου γιατί ο παππούς μου πολέμησε εδώ. Το γαλάζιο κύμα ξεκινά από τον Θερμαϊκό και συναντά αυτό που απλώθηκε από τα Χανιά και σε όλη την πατρίδα μας. Η σημερινή συγκέντρωση είναι ο καλύτερος πρόλογος για την Κυριακή. Γιορτάζει η μισή Ελλάδα, αλλά θα γιορτάσει και η Δημοκρατία. Θα γιορτάσει όλη η χώρα ανοίγοντας τον δρόμο για μια αυτοδύναμη Ελλάδα και μία αυτοδύναμη ΝΔ» είπε στον πρόλογό του ο πρωθυυπουργός.

«Ξέρετε τις μάχες που κληθήκαμε να πολεμήσουμε σε αυτή την 4ετια. Μεταναστευτικό, πανδημία, παγκόσμια κρίση, απειλές από την Τουρκία και τον πόλεμο στην Ουκρανία που έφερε ακρίβεια. Μείναμε όμως ενωμένοι. Με ένα σχέδιο 55 δις στηρίξαμε την κοινωνία.

«Είπαμε θα στηρίξουμε τους αγρότες μας, θα θωρακίσουμε την άμυνα μας και θα ενισχύσουμε το κύρος της χώρας μας» πρόσθεσε και αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα.

«Μειώθηκαν 50 φόροι. Είχα πει ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ 30% και μειώθηκε 35%. Το αφορολόγητο αυξήθηκε. Καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης. Σε 48 μήνες δημιουργήσαμε 300.000 θέσεις εργασίας. Είμαστε κοντά στην επενδυτική βαθμίδα. Για να κατακτηθείτε έχει μία προϋπόθεση., μια σταθερή κυβέρνηση, δηλαδή κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε η μεγάλη παράταξη του Κ. Καραμανλή. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, αλλά και οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά αυξήσεις ύστερα από 12 χρόνια και όσοι αδικήθηκαν από τον νόμο Κατρούγκαλου θα συνεχίσουν να ενισχύονται έως ότου αυτή σβήσει οριστικά».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, ο πρωθυπουργός είπε: «Μέσα σε 4 χρόνια μια χώρα ξέφραγο αμπέλι , έγινε κράτος με σύνορα σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Οι παράνομες ροές μεταναστών σχεδόν μηδενίστηκαν. Η Μόρια είναι παρελθόν και σε πείσμα ορισμένων ο φράχτης στον Εβρο επεκτείνεται. Αυτή είναι η απάντησή μας στην Τουρκία».

Και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι βλέπετε πως η Ελλάδα αλλάζει γρήγορα. Ποτέ δεν υπήρξε τόσο ενεργό ενδιαφέρον για έργα υποδομής που η Θεσσαλονίκη χρειαζόταν εδώ και δεκαετίες. Νέο παιδιατρικό νοσοκομείο, 17 νεά σχολεία, μουσείο Ολοκαυτώματος, νέα δικαστήρια και τόσες παρεμβάσεις ακόμη. Είναι μερικά από τα 30 έργα στον Δήμο Θεσσαλονίκης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ώστε να ολοκληρωθούν ως το 2027.»

«Θέλω να σταθώ ξεχωριστά σε μία παρέμβαση που πιστεύω ότι καθρεπτίζονται τα πάντα. Μιλώ για το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό της Ευρώπης. Σύντομα θα το χρησιμοποιείται όλοι εσείς. Παλέψαμε πολύ για να ξεκολλήσουμε και σύντομα γίνεται πράξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook