Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με φόντο υποκλοπές και ακρίβεια

ο-μητσοτάκης-στη-δεθ-με-φόντο-υποκλοπέ-1522581

Το πακέτο νέων μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας θα παρουσιάσει απόψε στα εγκαίνια της ΔΕΘ στο Βελλίδιο Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χτίζοντας παράλληλα τις πολιτικές άμυνες της κυβέρνησης, εν όψει και της αυριανής συνέντευξης τύπου.

Με την υπόθεση των υποκλοπών να κυριαρχεί στην επικαιρότητα και να λαμβάνει νέες διαστάσεις μετά και τη χθεσινή καταγγελία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, για απόπειρα παγίδευσης του με το Predator, αλλά και με δεδομένο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν αποτελεί πλέον δυνητικό κυβερνητικό εταίρο, ο πρωθυπουργός θα προβάλλει το διακύβευμα της σταθερότητας.

Την οποία σταθερότητα θα ταυτίσει με μία νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και με την παραμονή του ίδιου στην πρωθυπουργία. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται μάλιστα να επιχειρήσει να απευθυνθεί ιδίως στο δεξιό κοινό, επισείοντας την απειλή της Τουρκίας και άρα θέτοντας εμμέσως το ερώτημα στη γαλάζια βάση εάν επιθυμεί την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Τα πολιτικά ερωτήματα όμως θα τεθούν κυρίως κατά την αυριανή συνέντευξη τύπου. Στην αποψινή ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το ενδιαφέρον στρέφεται βεβαίως στα οικονομικά μέτρα, με την ενεργειακή κρίση να φέρνει νέο τσουνάμι ακρίβειας και έναν δύσκολο χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε μέτρα δύο ταχυτήτων:

Τα άμεσα μέτρα, που θα αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης. Αναμένεται ειδικότερα παράταση της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα για το άμεσο μέλλον, με κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης. Αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί αύξηση του επιδόματος θέρμανσης ή και κίνητρα για επιστροφή στο πετρέλαιο θέρμανσης από το φυσικό αέριο. Στο τραπέζι έχουν τεθεί και μέτρα όπως μία νέα επιταγή ακρίβειας ή ένα food pass.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από το 2023 και θα περιλαμβάνουν ξεπάγωμα των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από την επιβολή των μνημονίων, νέα αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Στο τραπέζι έχει τεθεί επίσης νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ξεχωριστή θέση στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού αναμένεται να έχουν τα μέτρα για φθηνή στέγη, ιδίως για τους νέους. Μέτρα που αναμένεται να περιλαμβάνουν επιδοτήσεις ενοικίου και επιτοκίου, καθώς και κίνητρα για την ανακατασκευή παλαιών διαμερισμάτων που σήμερα είναι ξενοίκιαστα και σε δεύτερο χρόνο, κατασκευή κατοικιών.

Το πολιτικό «πακέτο» της ΔΕΘ

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη έως τις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να επαναλάβει ότι θα πραγματοποιηθούν το 2023, αλλά και τους στόχους της επόμενης τετραετίας που διεκδικεί. Και, όπως αναφέρθηκε, θα παίξει ιδιαίτερα το χαρτί της σταθερότητας, με επιχείρημα την ανάγκη να υπάρχει μία ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να πάρει αποφάσεις τόσο λόγω της ενεργειακής κρίσης, όσο και με δεδομένο ότι η Τουρκία συνεχίζει να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο.

Αναμένεται μάλιστα να επαναλάβει τη θεωρία ότι… “αλλότριες δυνάμεις” δεν κρύβουν συχνά τη σφοδρή επιθυμία τους να απομακρυνθεί ο ίδιος από την πρωθυπουργία της χώρας, δείχνοντας ξανά την Άγκυρα αλλά και τη Ρωσία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό συνδέεται και με την υπόθεση των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, δεν έκρυψε χθες την ενόχληση και την καχυποψία της για το γεγονός ότι η καταγγελία του κ.Σπίρτζη έγινε την παραμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

news247.gr

One thought on “Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με φόντο υποκλοπές και ακρίβεια

  1. Αφου μας ηπιανε το αιμα με την ακριβεια,ρητρες ρευματος και ειδη πρωτης καταναλωσης μας υποσχονται ψιχουλα,κι ντροπη ντραπηκε,αισχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook