Ο Μητσοτάκης σε ρόλο… διαφημιστή εταιρείας επεξεργασίας αποβλήτων

ο-μητσοτάκης-σε-ρόλο-διαφημιστή-εται-924131

Το νέο… μοντέλο διαχείρισης της χρυσοφόρας επένδυσης που είναι τα στερεά απόβλητα, διαφήμισε με το καλημέρα στην περιοδεία του στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ουσία το μοντέλο αυτό στέλνει τη διαχείριση σκουπιδιών, που χρόνια τώρα, διεκδικούν διάφοροι… επενδυτές από το δημόσιο στους ιδιώτες. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Μητσοτάκη στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του που ήταν το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης.

«Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι, σήμερα στην Ήπειρο, μια μονάδα πρότυπο διαχείρισης στερεών αποβλήτων, η οποία κατασκευάστηκε με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι βραβευμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι φιλική προς το περιβάλλον και διαχειρίζεται, με τρόπο εξαιρετικά αποτελεσματικό, το πρόβλημα της αντιμετώπισης των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι μια μονάδα πρότυπο η οποία πρέπει να βρει μιμητές και σε όλη την επικράτεια. Και όσο εντυπωσιακό είναι το έργο αυτό, τόσο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει σε περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα και κυρίως όπως η Αττική, να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων.

Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης – και δική μου προσωπικά – ότι το ζήτημα αυτό θα έχει αντιμετωπιστεί εντός της επόμενης τετραετίας. Η μονάδα αυτή δείχνει το δρόμο. Η λύση είναι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την τεχνογνωσία του ιδιωτικού τομέα, το πρόβλημα αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και φθηνά για τους δημότες. Αυτό το δρόμο θα ακολουθήσουμε».

Τέλος, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενος ότι: «όσοι όψιμα ανακαλύπτουν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία, τους ζητώ να αναλογιστούν την κατάσταση στην οποία παρέδωσαν τη χώρα στον κρίσιμο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook