Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές από την… τηλεόραση – Πότε μας στέλνει στις κάλπες

ο-μητσοτάκης-προκήρυξε-εκλογές-από-τη-1654647

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε από τηλεοράσεως ότι οι εκλογές θα γίνουν στην Ελλάδα τον Μάιο

Το Μάιο έδειξε ως μήνα διεξαγωγής των εκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στην οποία επανέφερε το αφήγημα περί διαχρονικών παθογενειών του δημοσίου, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος βρέθηκε απέναντι στο κομματικό κράτος.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού». Εκμαιεύσατε, είδατε, κάποιες ειδήσεις από την συνέντευξη».

Αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά τη διάχυση των ευθυνών. «Δε μπορούμε επιτέλους να συμφωνήσουμε ότι όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Το μερίδιο που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε. Τόσο δύσκολο είναι αυτό; Και πρέπει να προκαλούμε την νοημοσύνη των πολιτών. Και θα έλεγα και την οργή των θυμάτων της τραγωδίας με το να λέμε «εμείς δεν φταίμε και φταίνε οι άλλοι».

Για την τραγωδία στα Τέμπη, μία από τις ερωτήσεις που τέθηκε στον πρωθυπουργό ήταν από την Ευδοκία Τσαγκλή, που ήταν στο μοιραίο τρένο. «Αν ήμουν κόρη σας κ. Πρωθυπουργέ και μετά από αυτό που έπαθα, σας έλεγα πως φοβάμαι και θέλω να αλλάξω χώρα, τι θα με συμβουλεύατε;». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι χρειάζεται και αυτή να… βάλει πλάτη.

Συγκεκριμένα απάντησε: «Θα έλεγα στην Ευδοκία η οποία έχει ηλικία -απ’ ό,τι κατάλαβα λίγο μεγαλύτερη από τη μεγαλύτερη μου κόρη- ότι έχει κάθε λόγο να είναι θυμωμένη, να φοβάται, να ανησυχεί. Δε γίνεται σήμερα ένα νέο παιδί να μπαίνει στο τρένο και να αισθάνεται ότι μπορεί να του συμβεί κάτι τόσο τραγικό. Θα της έλεγα όμως ότι πρέπει τελικά να επιμείνει. Να βάλει και αυτή πλάτη για να αλλάξει αυτή η χώρα».

3 thoughts on “Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές από την… τηλεόραση – Πότε μας στέλνει στις κάλπες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook