Ο Μητσοτάκης παρουσίασε ως brain gain έναν νέο που θα δουλέψει στο… εργοστάσιο του πατέρα του

ο-μητσοτάκης-παρουσίασε-ως-brain-gain-έναν-νέο-1327169

Ο πρωθυπουργός, έφερε ως παράδειγμα brain gain έναν νέο που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε βιομηχανία, που όμως ανήκει στην οικογένειά του – Σκληρή κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρότατη κριτική εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, σχετικά με το παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα, για την αντιστροφή του brain gain, όπου ένας νέος επέστρεψε από το εξωτερικό στην Ελλάδα για να εργαστεί σε βιομηχανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Δίνουμε ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Και έχουμε εδώ πέρα παραδείγματα: Ο Παύλος σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του, γιατί; Διότι βρήκε μία καλή δουλειά».

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ασκεί σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό καθώς όπως αποδείχθηκε, ο συγκεκριμένος νέος στον οποίο αναφέρθηκε ο ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του, επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην εταιρεία του πατέρα του!

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στα Γιάννενα ως παράδειγμα brain gain έναν νέο που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί σε μία βιομηχανία. Έφθασε μάλιστα να ισχυριστεί ότι αυτό έγινε γιατί τώρα πια, με τον ίδιο Πρωθυπουργό και τη ΝΔ στην κυβέρνηση, έχει στη χώρα του τις ευκαιρίες που του αξίζουν.

Αυτό που παρέλειψε ωστόσο να πει, είναι ότι η βιομηχανία αυτή ανήκει στην οικογένειά του. Με λίγα λόγια θα δουλέψει στην εταιρία του πατέρα του. Κάτι που προφανώς δεν είναι κακό, αρκεί να αναγνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πως δεν έχουν γονείς εργοστασιάρχες όλοι οι νέοι που βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Δεν γνωρίζουμε αν είναι πιο εξοργιστικό ότι ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα των νέων ανθρώπων ή ότι κοροϊδεύει χυδαία χιλιάδες νέες και νέους που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο, μέσα στην εργασιακή δυστοπία των απλήρωτων δεκάωρων και των μισθών πείνας που έχει εγκαταστήσει ως νέα κανονικότητα.

One thought on “Ο Μητσοτάκης παρουσίασε ως brain gain έναν νέο που θα δουλέψει στο… εργοστάσιο του πατέρα του

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook