Ο Μητσοτάκης λέει ότι η τηλεκπαίδευση έχει στεφθεί με… επιτυχία

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «κάποια μικρά, τεχνικά προβλήματα»

Την ίδια ώρα, η τηλεκπαίδευση της Νίκης Κεραμέως εξελίσσεται και στις μικρές ηλικίες σε ακόμη ένα κυβερνητικό φιάσκο, με χιλιάδες μαθητές που δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην πλατφόρμα του Webex, κάποιους να έκαναν μάθημα όλοι μαζί μέσα στο κρύο, όπως σε χωριό στην Ηλεία, και άλλους να είδαν πορνό στις οθόνες τους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να αντικρίζει μια δική του πραγματικότητα.

Κι αυτό γιατί κατά την τηλεδιάσκεψη με τον επικεφαλής του νέου μόνιμου Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, Luciano Calestini, χαρακτηρίζοντας ως «εξαιρετικά σημαντική άσκηση» την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είπε ότι «το έργο έχει στεφθεί με επιτυχία» και ότι σημειώθηκαν «κάποια μικρά, τεχνικά προβλήματα».

«Δυστυχώς, όπως γνωρίζετε, έπρεπε να κλείσουμε τα σχολεία. Κατά τη γνώμη μου, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μια εξαιρετικά σημαντική άσκηση εκπαίδευσης εξ αποστάσεως για τα παιδιά όλης της χώρας. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Παρά τα κάποια μικρά, τεχνικά προβλήματα, θεωρώ πως το έργο έχει στεφθεί με επιτυχία.

Προφανώς θέλουμε τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία τους όσο πιο γρήγορα γίνεται, διότι γνωρίζουμε τις πολυπλοκότητες και τις δυσκολίες, αλλά και τις ανισότητες που προκύπτουν όταν εφαρμόζουμε τέτοιες πολιτικές. Αλλά, είναι μια ευκαιρία για εμάς να αξιολογήσουμε ζητήματα, όπως αυτό του ψηφιακού χάσματος και να παρέμβουμε στις περιπτώσεις που τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στη ψηφιακή γνώση», σημείωσε μεταξύ άλλων.

altsantiri.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροBig Brother: Αποχώρησε η Ραϊσα Κόντι
Επόμενο άρθροΤο μυστικό για να διατηρούνται τα μήλα φρέσκα για καιρό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ