Ο Μητσοτάκης δείχνει ποιον -δεν- θέλει για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ

ο-μητσοτάκης-δείχνει-ποιον-δεν-θέλει-γ-1069137

Τι κρύβει η ολομέτωπη επίθεση Κυριάκου στη Φώφη

Ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ είχε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή και ο παραλληλισμός της Φώφης με τον Τσίπρα και τον Τζανακόπουλο!

Στοιχεία παρέμβασης στα εσωτερικά της Χαριλάου Τρικούπη και της διαδικασίας για την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ εμπεριέχει η σφοδρότατη κα ολομέτωπη επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, την Παρασκευή το μεσημέρι.

«Πρέπει να σας πω ότι ως προς το περιεχόμενο μου θυμίσατε έντονα τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα και στον λαϊκισμό. Και θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθείτε και να σας προβληματίσει γιατί οι ψηφοφόροι του κόμματός σας σε όλες τις μετρήσεις με μεγάλη πλειοψηφία φαίνεται να στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές και εσείς να χρεώνετε στην κυβέρνηση όλα τα πιθανά στραβά τα οποία μπορεί να συμβαίνουν στον τόπο, ενδεχομένως για να ξεφύγετε από τα δικά σας αδιέξοδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας στη Φώφη Γεννηματά, ενώ υπογράμμισε:» Ήρθατε εδώ και μας κατηγορήσατε, λέγοντας «μπίζνες από το Μαξίμου». Σαν να ακούω τον κ. Τζανακόπουλο. Αν έχετε κάτι, να μιλήσετε με στοιχεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή, υιοθετεί πλήρως την επιχειρηματολογία της «δεξιάς πτέρυγας» της Χαριλάου Τρικούπη κατά της Φώφης Γενηματά και ταυτίζεται δημοσίως και επισήμως μαζί της.

Ταυτόχρονα, όμως, δείχνει ποιον δεν θέλει με τίποτα στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής (τη Φώφη Γεννηματά, παρά τη σχέση που τον συνέδεε μαζί της το διάστημα που η ΝΔ βρισκόταν ακόμα στην αντιπολίτευση), αλλά «φωτογραφίζει» και ποιο στέλεχος …προτιμά!

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να επιταχύνει τις εξελίξεις στο κόμμα αυτό, αναλόγως και της πορείας της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα το σπρώχνει με ταχύτερους ρυθμούς στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μέτωπο που είχε δημιουργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έως την άνοδό του στην εξουσία σπάει τελεσίδικα στα εξ ων συνετέθη-και πίσω δεν ξαναγυρνάει…

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook