Ο Μητσοτάκης άραγε ξαναέψαξε για γυναίκες που θέλουν να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο; | Video

ο-μητσοτάκης-άραγε-ξαναέψαξε-για-γυνα-1049934

Τι κι αν όλο το προηγούμενο διάστημα ακουγόταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήθελε να δώσει γυναικείο «άρωμα» στο υπουργικό συμβούλιο επειδή σε αυτό συμμετείχαν μόλις πέντε γυναίκες;

Και δεν ήταν μόνο φημολογία, το είχε πει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Politico. Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό».

Μάλλον επειδή ήταν σίγουρος ότι αυτή τη φορά θα έβρισκε γυναίκες που θέλουν ν’ ασχοληθούν με την πολιτική. Γιατί μία μέρα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, τον περασμένο Ιούλιο, είχε πει στο BBC «Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική».

Η φράση του αυτή προκάλεσε, για όσους δεν θυμούνται, την αντίδραση της δημοσιογράφου, Ζεϊνάμπ Μπαντάουι, η οποία του είπε: «Μιλάτε σοβαρά; Σε ολόκληρη τη χώρα, με όλες αυτές τις υπέροχες γυναίκες;{…}Εγώ ωστόσο είμαι σίγουρη ότι εγώ θα μπορούσα να βρω έμπειρες γυναίκες στην Ελλάδα και να τις τοποθετήσω στις κυβέρνηση και ως εξωκοινοβουλευτικές υπουργούς».

Πιθανότατα να έψαξε και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρει γυναίκες για να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά δεν βρήκε. Ή μάλλον βρήκε μόνο μία, τη Ζωή Ράπτη, η οποία ανέλαβε υφυπουργός Υγείας για θέματα ψυχικής Υγείας, αν και δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον χώρο.

Έτσι, η Ζωή Ράπτη έγινε η έκτη εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου στο κυβερνητικό σχήμα, μαζί με τις Νίκη Κεραμέως, Λίνα Μενδώνη (οι μόνες που έχουν θέση υπουργού) και Σοφία Ζαχαράκη (υφυπουργός Παιδείας), Δόμνα Μιχαηλίδου (υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύη) και Φωτεινή Αραμπατζή (Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Πηγή: altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook