Ο Μιχάλης Αναστασάκης περιγράφει πώς περνά τις μέρες της καραντίνας

ο-μιχάλης-αναστασάκης-περιγράφει-πώς-1034493

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά ο Χανιώτης πρωταθλητής της σφυροβολίας Μιχάλης Αναστασάκης

Πώς βιώνεις αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό; Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή όπως όλοι μας εξάλλου, δεν το είχα πάρει και τόσο στα σοβαρά. Στην πορεία όμως, είδα πως εξελίσσονται τα πράγματα και συνειδητοποίησα την έκταση του προβλήματος.

Το να μείνουμε σπίτι ήταν πλέον μονόδρομος.

Όντας αθλητής η καθημερινότητα που μέχρι τώρα ζούσα με αυτήν που κλήθηκα να

υπακούσω σίγουρα ήταν δυο εντελώς αντίθετα άκρα. Στην αρχή ενοχλήθηκα αφού οι

πολύωρες προπονήσεις στο γήπεδο αντικαταστάθηκαν σε μαραθώνιο ταινίας και

video game.

Βλέποντας πιο καθαρά συνειδητοποίησα πως ίσως αυτή η απρόβλεπτη συνθήκη να

μου έκανε και καλό. Θα ξεκουραζόταν το σώμα μου που, επί μήνες βασανίζω λόγω

ενός τραυματισμού.

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι; Μέσα στο σπίτι βρίσκομαι κοντά στον ένα μήνα αλλά μέσα σε όλα αυτά βρίσκω τον χρόνο να αθλούμαι γιατί σε αυτό το επίπεδο το να κάτσεις και να μην κάνεις τίποτα νομίζω μπορεί να είναι και καταστροφικό.

Πόσο συχνά – για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι; Από το σπίτι βγαίνω κυρίως μια η δυο φορές την μέρα για να κάνω την προγραμματισμένη μου προπόνηση.

Τι γίνεται με τη δουλειά; Όπως προανέφερα για μένα αυτό ήταν μια ευκαιρία να ξεκουραστώ. Ξεκουράστηκα όσο εγώ και το σώμα μου είχε ανάγκη αλλά δεν άργησα να ξανά ξεκινήσω την προετοιμασία και να βρω τους ρυθμούς μου. Δεδομένου αυτού με έχει επηρεάσει και τόσο πολύ και πάντα προσπαθώ να βρίσκω μια λύση στο πρόβλημα.

Πώς περνάει μία μέρα σου στο σπίτι; Μια τυπική μέρα καραντίνα θα με βρει να ξυπνάω το πρωί τρώγοντας το πρωινό μου και να ετοιμάζομαι για την προπόνηση. Θα επιστρέψω, θα φάω με την οικογένεια θα ξεκουραστώ.

Αγαπημένη ασχολία Διαβάζω ένα βιβλίο που είχα ξεκινήσει πριν λίγο καιρό, παίζω μερικά βίντεο παιχνίδια τώρα που είναι ευκαιρία γιατί όταν ξανά ξεκινήσουν οι κανονικοί ρυθμοί δεν

προλαβαίνω (χαχα) και ταινίες τα βράδια με τους γονείς μου οικογενειακώς

συνήθως ότι βάζει η τηλεόραση.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν; Μένοντας στο σπίτι το πιο σημαντικό που κέρδισα ήταν ο χρόνος με την οικογένεια μου! Είδαμε ταινίες, μαγειρέψαμε, συζητήσαμε, διαφωνήσαμε, παίξαμε, χαζολογήσαμε! Χρόνος πολύτιμος, που όταν είσαι αθλητής και πόσο μάλλον αθλητής μακριά από την οικογένεια σου, περιορίζεται στις διακοπές των Χριστουγέννων και του καλοκαιριού.

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα; Το πιο σημαντικό που μου στέρησε η καραντίνα είναι η εντατική προπόνηση και η προετοιμασία μου για τους ολυμπιακούς αγώνες, κάτι που συνέβη στους περισσότερους αθλητές.

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; Πέραν της εντατικής που προπόνησης που προανέφερα, αυτό που σίγουρα έχει αναβληθεί και καθυστερήσει είναι η γενικότερη προετοιμασία μου τόσο για τους ολυμπιακούς αγώνες όσο και τους αγώνες γενικώς όπως και την ευκαιρία να συμμετέχω σε αγώνες.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη
συνέβη τίποτα; Πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση λίγο πολύ μας άλλαξε όλους. Θεωρώ πως είδαμε όλοι από μια διαφορετική σκοπιά την ζωή και το πως την αντιμετωπίζουμε .Αλλάξαμε τον τρόπο σκέψης ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο συστρεφόμαστε με τον γύρω

κόσμο. Λίγοι θα είναι εκείνοι που βγαίνοντας από αυτό που δεν θα αλλάξουν κάτι

στην καθημερινότητα τους . Πάντως νομίζω οι πιο πολύ θα χρησιμοποιούν πιο πολύ

τους κανόνες υγιεινής κάτι που δεν τηρούσαν ως τώρα.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικά στην προσωπική μου ζωή γιατί

στην ουσία και η ζωή του αθλητή είναι μια μικρή «καραντίνα». Και πριν από όλο αυτό

ήμουν στο σπίτι, δεν έβγαινα από επιλογή βέβαια γιατί χρειαζόμουν χρόνο

ξεκούρασης απλώς είχα περισσότερη ελευθερία στην καθημερινότητα μου..

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Νομίζω το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι μια βόλτα με τους φίλους μου, να μάθω

τα νέα τους και να δω πως ήταν και για εκείνους η ζωή στην καραντίνα.

Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο;

Αυτό που με προβληματίζει και με ανησυχεί περισσότερο είναι το μετά. Το πως θα

ξανά αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε στην καθημερινότητα μας παραμένοντας

ασφαλείς παρά τους διαφόρους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω

του ιού.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook