Ο Μιχάλης Αεράκης περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

ο-μιχάλης-αεράκης-περιγράφει-πώς-περν-1030192

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά ο Μιχάλης Αεράκης, ηθοποιός, πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ:

Πώς βιώνεις αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό;  Όπως όλοι μας. Είναι όμως αναγκαίο καλό για την προστασία μας.

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι;  Από τις 15 Μαρτίου.

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι;  Μετά από 20 μέρες βγαίνω κάθε μέρα για περπάτημα.

Τι γίνεται με τη δουλειά;  Από τις 12 Μαρτίου έκλεισαν όλα τα θέατρα. Αναγκαστικά σταμάτησε και στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ όπου παίζαμε το έργο του ΙΨΕΝ «Αρχιμάστορας Σόλνες» με τον Γρηγόρη Βαλτινό, την Κατερίνα Λεχου κ.α. Φυσικό επόμενο ειναι να ανατρέπονται τα πάντα που έχουν σχέση με την εργασία σου και την καθημερινότητά σου.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι;  Με περισσότερες σκέψεις που έχουν να κάνουν με το αύριο σε όλους τους τομείς,και ένα γιατί η Παγκόσμια κοινότητα πιάστηκε αδιάβαστη σε μια περίοδο μάλιστα που τα πάντα προχωρούν με απίστευτη ταχύτητα. Είναι δυνατόν να έχουν προτεραιότητα τα οπλικά συστήματα και όχι η περιχαράκωση της ανθρώπινης υγείας;

Αγαπημένη ασχολία; Διαβάζω κυρίως θεατρικά έργα και έχω μια συνεχή ενημέρωση γι αυτά που περνάμε.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν; Να ηρεμήσω, να διαβάσω και το κυριότερο να κουβεντιάσω πιο πολύ με αγαπημένα μου πρόσωπα.

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα; Το χόμπι μου που ειναι το τάβλι.

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα;  Δυστυχώς σταμάτησε το έργο που έπαιζα με πολύ μεγάλη επιτυχία,ακυρώθηκε η νέα θεατρική παραγωγή του καλοκαιριού, σταμάτησαν οι συζητήσεις που έκανα για μια τηλεοπτική σειρά και ελπίζω να γίνει τουλάχιστον η θεατρική παραγωγή του επόμενου χειμώνα που ειναι «Ο βιολιστής στη στέγη». Κοντά σε όλα αυτά αναβλήθηκαν και δυο άλλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Χανιά.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;  Ελπίζω να συνεχίσουμε όλοι μας την πειθαρχία που πρέπει να έχουμε στη ζωή μας και να αξιολογήσουμε την έννοια και την σημασία των άυλων αξιών.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος;  Να αγαπώ το κάθε λεπτό της ώρας.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Να αγκαλιάσω αγαπημένα μου πρόσωπα και να δω ανθρώπους που μου έλειψαν.

Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει; Ποιο θα ειναι το οικονομικό κόστος για όλους μας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook