Ο μεγάλος «γρίφος» με τα σχολεία: Πότε ανοίγουν μετά την Πρωτοχρονιά

ο-μεγάλος-γρίφος-με-τα-σχολεία-πότε-α-1325620

Καμία αλλαγή στο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων δεν προβλέπεται να έρθει μετά την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα, τουλάχιστον, με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος προεξόφλησε ότι η Επιτροπή δεν θα εισηγηθεί να αναθεωρηθεί το 50+1 που ισχύει σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα.

Ο κ. Πλεύρης κατέστησε σαφές, σε σημερινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, πως στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει καμιά σκέψη και καμία συζήτηση για να αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό για τα σχολεία. Φαίνεται, λοιπόν, πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο πως ενδεχομένως να ανακοινωθεί αναστολή των σχολικών εκδρομών.

Υπέρ της παράτασης του ανοίγματος σχολείων και πανεπιστημίων τάσσονται ωστόσο ορισμένοι επιστήμονες. Ενδεικτικά, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ληφθεί ένα τέτοιο μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση, ανακοινώσεις θα γίνουν το πιθανότερο αύριο, Τρίτη 27/12.

«Βλέπουν» 9.000 κρούσματα την Τρίτη οι ειδικοί

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να μπει «φρένο» στη μετάλλαξη Όμικρον με τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ.

Ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης δήλωσε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένεται μια νέα «έκρηξη» κρουσμάτων. «Πιστεύω ότι αυτή την Τρίτη θα έχουμε πάνω από 9.000 κρούσματα, αν κάνουμε περίπου 650.000 τεστ, που θα τα κάνουμε. Με τους υπάρχοντες ρυθμούς θετικότητας, θα είμαστε πάνω από 9.000 κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ειδικοί, όπως ο κ. Τζανάκης, εκτιμούν ότι η μετάλλαξη Όμικρον πιθανότατα σήμερα καταλαμβάνει, ήδη, το 8% με 10% των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ την παραμονή των Χριστουγέννων, η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook